TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in az bilinen saklı cenneti: Çıfıt Adası

İzmir’in masmavi suları arasında parlayan sessiz ve sakinliği ile ün salmış Seferihisar’ın, Çıfıt Adası…

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in az bilinen saklı cenneti: Çıfıt Adası

Ege’nin incisi İzmir’de sahil kesimleri boyunca birçok konum bulunuyor. Ancak en sakin şehir olarak bilinen Seferihisar, turkuaz renkteki denizi, doğal güzellikleri ve huzur dolu havası ile ön plana çıkıyor. Doğal güzellikleri ile büyüleyen sakin şehir Seferihisar’da yer alan ve gizli cennet olarak adlandırılmış bir ada yer alıyor: Çıfıt Adası… Göz alıcı sularında gizlenen bu ada, neredeyse kara ile birleşik. İşte keşfedilmeye değer olan Çıfıt adası ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Seferihisar’ın pek bilinmeyen güzelliklerinden olan Çıfıt Adası, denize girebileceğiniz, yürüyüş yapabileceğiniz, macera yaşayabileceğiniz ve kamp yapabileceğiniz bir ortam vaat ediyor. Sıçan Adası olarak da bilinen Çıfıt Adası’nın, suyu berrak ve tertemiz, taşlık bir alan içerisinde yer alıyor. Çıfıt Adası olarak bilinen bu ada bazı kaynaklarda Çıfıt kalesi olarak da aratılabiliyor. Ayrıca bu bölge sakin bir atmosfer yarattığı için ücretsiz bir şekilde dilediğinizce kamp yapmaya müsait oluyor. Adada herhangi bir işletme bulunmadığından dolayı, ihtiyacınız olan şeyleri yanınızda götürmenizi tavsiye ederiz. Eski çağlardan kalma yapıların tarihi kalıntılarını keşfedebilirsiniz. Ayrıca zirveye ulaştığınızda farklı yönlerde manzaralar seyredebilir ya da bu manzaraya karşı harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Bulunduğunuz şehrin gürültüsünden kaçıp sessiz sakin ve huzurlu bir şekilde kamp yapmak istiyorsanız tam sizin adresiniz Çıfıt Adası… Giriş ücreti bulunmayan adada, tuvalet, duş veya market yer almıyor. En yakın market adadan 8 km uzaklıkta yer alıyor. Sevdikleriniz ile bir araya gelerek loş bir ortam içerisinde ufak bir kamp ateşi yakabilirsiniz.

ÇIFIT ADASI’NA NASIL GİDİLİR?

Kendi aracınız ile gitmeyi düşünüyorsanız, Seferihisar’dan veya Teos/Sığacık’ın güneyine uzanan kıyı yolunda, İpsili/Doğanbey kavşağını geçtikten 3 kilometre sonra ileride sağda göreceğiniz yola saparsanız eğer, kavşaktan 2 kilometre kadar sonra yol ikiye ayrılıyor. Soldaki yola girdiğinizden sonra 2 kilometre daha gittiğinizde muhteşem adanın önüne varmış olacaksınız.

Toplu ulaşım kullanacaksanız eğer, İzmir’den İZBAN trenlerine binerek Cuma Ovası’nda inerek aktarma merkezinden ESHOT otobüslerini kullanarak ulaşabilirsiniz. Otobüse bindiğinizde Doğanbey son durakta inerek orman ve patika yollarından 4 kilometre boyunca yürüyerek adaya varabilirsiniz.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir’de doğanın içinde hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz uygun fiyatlı bungalov evler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.