TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de hafta sonu doğanın tadını çıkarmak isteyenlere en iyi 5 yer

İzmir'de hafta sonu doğal güzellikleri keşfetmek için birçok seçenek bulunmaktadır. Bizlerde sizler için sonbahar’da İzmir’de gezebileceğiniz yerleri sizler için listeledik.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de hafta sonu doğanın tadını çıkarmak isteyenlere en iyi 5 yer

Sonbaharın tatlı serinliği ve doğanın renk cümbüşüyle İzmir, vatandaşlara eşsiz deneyim sunuyor. Sonbahar mevsiminde İzmir'de birbirinden güzel yerleri keşfetmek isteyen ziyaretçilere önerilerde bulunduk. İşte, İzmir’de sonbahar aylarında gezip görebileceğiniz birbirinden muazzam yerler…

5-      KARAGÖL

Sonbaharın doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak isterseniz, İzmir'in yakınlarındaki Karagöl'e mutlaka uğrar. Bu göl, renkli ağaçların yansımalarıyla büyüleyici bir manzara sunar. İster günübirlik kamp yapabilir isterseniz de kamp yapabilirsiniz.

Karagöl Tabiat Parkı’na toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlanması mümkün değil. Özel aracınız ile harita bağlantısı kurarak bulmanız size en iyi şekilde kolaylık sağlayacaktır. Karagöl’e giriş ücretlidir.

Karagöl Tabiat Parkı 2023 giriş ücretleri şu şekildedir:

·         Kişi başı giriş ücreti: 21₺

·         Kişi başı indirimli giriş ücreti: 11₺

·         Bisiklet ile giriş ücretleri: 21₺

·         ATV ve Motorsiklet ile giriş ücreti: 45₺

·         Kamyonet, pickup ve otomobil ile giriş ücreti: 65₺

·         Minibüs ile giriş ücreti: 190₺

·         Midibüs ile giriş ücreti: 315₺

·         Otobüs ile giriş ücreti: 630₺

·         Kamp alanı ücreti: 110₺

·         Karavan kamp alanı ücreti: 110₺

·         Çadır ve karavan kamp yerinde kullanılacak elektrik ve su ücreti: 20₺ ile 30₺ arasındadır.

4-      ŞİRİNCE KÖYÜ

İzmir'in muhteşem doğal güzelliklerini ve tarihini keşfetmek isteyenler için Şirince Köyü, adeta bir cennet… Sonbahar mevsimi, Şirince Köyü'nün en güzel zamanlarından biridir. Yaprakların renk değiştirdiği bu dönemde Şirince köyü, doğanın büyüsüne kapılmanız için mükemmel bir fırsat. Şarap tadımı, geleneksel sokakları ile sonbaharda oldukça ünlü. Bu şirin köyü ziyaret ederek zengin kültürel miraslarını keşfedebilirsiniz.

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince Köyü’ne isterseniz kendi aracınızla isterseniz toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. İzmir’de bulunan İZBAN istasyonlarını kullanarak Tepeköy’e kadar gelip ardından Tepeköy İstasyonu’ndan Selçuk yönüne giden İZBAN trenine yeniden aktarma yapmak gerekiyor. Selçuk’a geldikten sonra Şirince Köyü dolmuşlarına binerek günün tadını çıkarabilirsiniz.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden, otobüs yolculuğu yapmak istiyorsanız eğer, 40 dakika da bir kalkan Selçuk dolmuşları ile varmanız mümkün. Selçuk’tan Şirince’ye gitmek için bir dolmuşa daha binmek gerekiyor.

Son olarak kendi aracınız ile gitmek istiyorsanız, iki alternatif yol bulunuyor. İzmir-Aydın Otoyolu ya da İzmir Aydın devlet yolu. Otoyol üzerinden gitmek hem daha hızlı, hem daha rahat. Selçuk kavşağından otoyoldan ayrılıp Selçuk merkeze geldikten sonra Şirince tabelasını takip ederek 8 km sonra köye varmanız mümkün.

3-      DOĞAL YAŞAM PARKI

Tatlı serin havaların gelmesiyle birlikte ailesiyle vakit geçirmek isteyenlerin tam adresi. Aynı zamanda doğal yaşamı keşfetmek isteyenler için de bir cennet.  Ayrıca İzmir Doğal Yaşam Parkı, hayvanların doğal ortamların olduğu geniş ve yeşil alanlarla dolu. Bu sayede sonbaharın gelişiyle birlikte renk cümbüşüne dönüşüyor ve ziyaretçilerini doğanın muhteşem güzellikleriyle buluşuyor

Hem toplu ulaşımlarla hem de özel aracınızla İzmir Doğal Yaşam Parkı’na varmak mümkün. İsterseniz deniz yolu üzerinden Karşıyaka Vapur İskelesi’ne gelerek duraklardan 777 numaralı otobüse veya İZBANI tercih etmek isterseniz Çiğli Aktarma Merkezi üzerinden 751 no’lu otobüslerle ulaşabilirsiniz.

Özel arabayla gitmek isteyen vatandaşlar ise, Çevre Otoyolunu kullanarak Atatürk Organize Sanayi Bölgesi istikametinde (Sanayi içerisine girmeden) hiçbir yöne sapmadan ilerlediklerinde İzmir Doğal Yaşam Parkı tabelalarıyla karşılaşacaklardır. Çiğli ya da Karşıyaka istikametinden gelen araçlar da yine Atatürk Organize Sanayi Bölgesi istikametine döndüklerinde İzmir Doğal Yaşam Parkı yönlendirme tabelalarını göreceklerdir.

2-      NEBİLER ŞELALESİ (AŞIKLAR ŞELALESİ)

Sonbaharın gelmesiyle birlikte doğanın renk cümbüşüne büründüğü bu dönemde, doğal güzellikleri keşfetmek isteyenler için İzmir'in gizli cennetlerinden biri olan Nebiler Şelalesi, adeta bir doğa harikası haline geliyor. İzmir’in Dikili yer alıyor. 86 basamaktan oluşan ahşap merdivenleri inerek şelaleye ulaşabilirsiniz.

1-      İNCİRALTI KENT ORMANI

İzmir, sonbaharın tüm güzelliklerini yaşamak isteyenler için adeta bir doğa cenneti. Bu muhteşem mevsimi doyasıya yaşamak isteyenler için İzmir'in İnciraltı Kent Ormanı, doğanın sonbahardaki büyüsünü en iyi şekilde yansıtan bir mekân olarak ön planda. Sonbaharın gelmesiyle birlikte İnciraltı Kent Ormanı'nın ağaçları, yapraklarını kızıla, sarıya ve turuncuya boyamaya başlar. Hem denizin hem de doğanın keyfini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Aileler için de harika bir seçenek olan İnciraltı Kent Ormanı, piknik yapmak içinde alternatif bir mekân. Aileler burada doğanın tadını çıkarabilirler.

Şehir merkezinde oldukça yakın olan İnciraltı Kent Ormanı’na ulaşım da kolay… Toplu ulaşım ile Fahrettin Altay’a gelerek 311, 480 veya 486 numaralı otobüslere bindiğinizde İnciraltı’na ulaşabilirsiniz.

 

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sonbaharın tadı İzmir’de çıkar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.