TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzülebilir Körfez için tarih verdi

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köse, İzmirlilerin Körfez’de yüzeceği zaman için tarih verdi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yüzülebilir Körfez için tarih verdi

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan, Büyük Kanal Projesi kapsamında ‘Yüzülebilir Körfez’ için bugün tarihi bir adım atıldı. Körfez kokusunun kaynağı olarak görülen Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin 4.Faz temeli atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelmeden önce “1 yılda yüzeceğiz” dediği Körfez’deki koku sorunun devam etmesi ve yüzülebilir Körfez konusu İzmir’de yerelde muhalefet olan AK Parti’nin en çok eleştirdiği konulardan olurken İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köse önemli açıklamalarda bulundu.

Yüzülebilir körfez için tarih veren Köse, “Biz 2023 yılının sonunda bu Körfez’de yüzeceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Yaşayan Körfez'e bilimsel çalışıyoruz. Teknik bir kurumuz. Bilimsel veriler ışığında teknik çözümler üretiyoruz. Bu teknik çözümler sonucunda da biz kararını vermişiz. Gündemimizde artık koku yok. Gündemimizde yeni çevre projeleri var. Geri dönüşüm var. Çamurun yakılması ve enerjiye dönüştürülmesi var. İzmir’in gündeminde artık koku yok” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.