TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Yüzde 25 az yüzde 50’ dedi: AK Parti’den su indirimine şerh!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda suya indirim konusu gündeme geldi. 0-4 metreküp su ve atık su tüketim bedellerinde yüzde 25 oranında indirim yapılmasını öngören önergeye AK Parti grubu ‘yüzde 25 az yüzde 50 indirim olması gerek’ diyerek şerh koyarken yüzde 25 indirim oyçokluğuyla kabul edildi. Alınan kararla birlikte 1 Haziran’dan itibaren 0-4 metreküp su ve atık su tüketim bedellerinde yüzde 25 oranında indirim yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 19:08
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
‘Yüzde 25 az yüzde 50’ dedi: AK Parti’den su indirimine şerh!

TENZİLE AŞÇI/İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı İkinci Bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, yeni dönemin ilk meclis toplantısında başkanlıktan gelen önergeler kapsamında gündeme alınarak komisyonlara havale edilen su indirimi önergesi gündeme geldi.

Başkan Tugay seçim döneminde suya indirim sözü vermiş ve ilk meclis toplantısında konu gündeme alınmıştı.

KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLDÜ

“İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2024 yılı Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı'nda alacağı kararla 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm abonelerimizin tarifelerinde 0-4 metreküplük su ve atıksu tüketim bedellerinde yüzde 25 oranında indirim yapılmasını” öngören önerge, komisyonlarda görüşülüp meclis toplantısında gündeme gelirken önergeye AK Parti’nin şerh koyması dikkat çekti.

Plan ve Bütçe – Esnaf, Meslek Odaları ve Tüketiciyi Koruma Komisyonlarında görüşülen önergeye, AK Parti’nin şerhiyle oyçokluğu ile meclise geldi.

AK Parti’nin şerhinin gerekçesi ise indirimin az olduğu ve en az yüzde 50 oranında indirim olması yönünde oldu.

YILDIZ: HAZİRAN AYINDA YÜZDE 50 ZAM OLACAK MI

Önergeye ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, daha önce alınan zam kararına dikkat çekerek “Biz yüzdede 25 indirimi az buluyoruz. Biz yüzde 50 olmasını istiyoruz bunun. Ama asıl nokta şu… 1 Haziran’da bu indirim devreye giriyor. Ama geçen dönemde Haziran ayı için yüzde 50 olarak aldığımız zam kararı uygulandığında kaşıkla verdiğimizi kepçeyle almış olacağız. Bizim verdiğimizin hiçbir karşılığı olmayacak. Biz yüzde 50 olmasından yanayız. Ayrıca Haziran ayında yüzde 50 zam olacak mı” dedi.

TUGAY: TEMMUZ AYINDAKİ ZAM YAPILMAYABİLİR

Yıldız’a yanıt veren Tugay, zammın yapılmayabileceğini belirterek “Haziran’da değil Temmuz’da zam öngörülmüştü. İZSU yönetimimizle görüştük ve bu zammı yeniden değerlendireceğiz. Ama müsaade ederseniz önümüzdeki birkaç ayın muhasebesini yapalım. Bu, mesaimin 5. Günü. Bazı  giderlerin azaltılması yönünde çabalarımız var. Bunların bize sağladığı imkanlar yönünde… Şunu da söylemek lazım. İZSU’nun en büyük gideri elektrik gideri. Keşke hükümetimiz bize elektrikte indirim yapsa da rahatlasak. Bunu sizin aracılığınızla iletelim. Ama Temmuz ayındaki zam yapılmayabilir. Yapılırsa o zam oranı olmayabilir İnşallah hiç zam yapmak durumunda kalmayız. Ayrıca ben seçim döneminde kademeli olarak su fiyatlarını indireceğiz dedim. Amacımız büyükşehirler arasında en ucuz suyu kullanmak” diye konuştu.

YÜZDE 25 İNDİRİM MECLİSTEN GEÇTİ

Önere, gündemde “İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünün 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısında alacağı kararla, 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm abonelerimizin tarifelerinde 0-4 metreküp su ve atık su tüketim bedellerinde % 25 oranında indirim yapılması hususunun; Hukuk Komisyonunca oyçokluğu ile uygun bulunduğuna; Plan ve Bütçe – Esnaf, Meslek Odaları ve Tüketiciyi Koruma Komisyonlarınca Adalet ve Kalkınma Partisi Mensubu ve aynı zamanda Plan ve Bütçe - Esnaf, Meslek Odaları ve Tüketiciyi Koruma Komisyonları Üyeleri Ercan TEKİN, Kazım ERTEN, Hakan KALFAOĞLU ve Latif AYDEMİR’in “Yapılan indirim yetersizdir. Talebimiz bu indirim oranının % 50 olmasıdır. Bu nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu olarak Komisyon Kararına red oyu kullanmaktayız.” şeklindeki muhalefet şerhine karşılık oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor” ifadeleriyle yer aldı.

Öte yandan; oturumda yapılan oylamada 1 Haziran tarihinden itibaren 0-4 metreküp su ve atık su tüketim bedellerinde yüzde 25 oranında indirim yapılması hususu Cumhur İttifakı’nın şerhi ve ret oylarına karşılık CHP’nin ‘evet’ oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.