TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksel Taşkın Başka Bir Siyaset Okulu'nda konuştu

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, sosyal belediyecilik çalışmalarının önemini vurgulayarak, “Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal belediyeciliği uygulamada çok başarılı bir belediye” ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Yüksel Taşkın Başka Bir Siyaset Okulu'nda konuştu

Bu yıl Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Başka Bir Siyaset Okulu, Efes Selçuk Kent Belleği’nde düzenlenen “Türkiye’de Sosyal Politikalar” oturumuyla devam etti.

“Türkiye’de Sosyal Politikalar” oturumuna Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ve CHP Sağlık ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aylin Yaman katıldı.

Konuşmasında Efes Selçuk Belediyesi tarafından yürütülen sosyal belediyecilik projelerini oluşturan koşullara değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bir kent özelinde düşünürsek sosyal politikaları uygularken o kenti avucunuzun içerisindeki çizgiler kadar iyi biliyor olmanız lazım. Kimin nerede, ne zaman, neye ihtiyacı olduğunu ve bunu yönetmek adına dayanışma kültürünü geliştirmeniz lazım” dedi.

Herkes Farklı Herkes Eşit (1) 

Sosyal devlet olmanın en önemli ilkelerinden bir tanesinin yerinden yönetim olduğunu belirten Yüksel Taşkın ise, “Benim Selçuk’u ziyaret sebeplerimden bir tanesi de Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal belediyeciliği uygulamada çok başarılı bir belediye olmasıdır” şeklinde konuştu.

Dr. Aylin Yaman, sağlık ve sosyal politikalar ilişkisine değinerek; “Sosyal politikalar anlamında toplumun sağlığı çok önemli. Toplumun sağlığı olmazsa hiçbir sosyal politika alanında ilerleyemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

BBSO öğrencileri oturumun sonunda öğrenciler katılımcılara sordukları soruların yanı sıra sosyal politikalara ilişkin önerilerini dile getirdiler.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Efes Selçuk'ta 2024 bütçesine onay

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.