TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşam savaşını kazandı, ayrımcılığı yenemedi!

6 yıl önce yüksekten düştükten sonra beyninde hasar oluşan ve mucize bir şekilde hayata tutunan Feride Sıla, bu kez okul yolunda ayrımcılıkla tanıştı. Şoför tarafından servise kabul edilmeyen Feride, haftalardır okula gidemiyor

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 05:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaşam savaşını kazandı, ayrımcılığı yenemedi!

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan Oğuzhan ve Başak Özcan çiftinin hayatı, 6 yıl önce kızları Feride Sıla’nın ikinci kattan düşmesiyle birlikte kabusa döndü. Hemen tedavi altına alınan ancak doktorların ‘yaşamaz’ dediği Feride, yoğun bakım ünitesindeki 89 günlük mücadelenin ardından hayata yeniden tutunmayı başardı. Fakat beyninde oluşan hasar nedeniyle yemek yiyemez, konuşamaz ve yürüyemez hale geldi. Uygulanan rehabilitasyon tedavileri ile zaman içerisinde büyük bir aşama kaydetti. Tedavi süreci devam eden ve destekle de olsa yürüyebilen Feride, bu yıl yaşıtları gibi okula da gitmeye başladı. Ancak bu kez de okul yolunda ayrımcılıkla tanıştı. Kemalpaşa’nın Ansızın Köyü’nde yaşayan Feride, taşımalı eğitimle okula giden öğrenciler için sağlanan servis imkanından faydalanmak istedi. Ancak iddiaya göre servis şoförü, Merkez Cumhuriyet İlkokulu’nda özel eğitim sınıfı öğrencisi olan Feride’yi servise kabul etmedi. Servis şoförü gerekçe olarak Feride’nin öğretmenler tarafından belirlenen ders saatlerini gösterirken, Özcan ailesi ise servise binemediği için haftalardır okula gidemeyen kızlarının eğitim hakkının engellendiğini belirterek CİMER ve Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulundu.

feride sıla1

HAYATTA KALMASI MUCİZEYDİ

Yaşanan talihsiz kazanın ardından yeni bir hayata başladıklarını belirten baba Oğuzhan Özcan, “Kızım 2,5 yaşındayken bir trafik kazası geçirdi. Hayatta kalması mucizeydi, öngörülmüyordu. Ama yoğun tedavi sürecinin ardından hayata tutundu. Hala bir tedavi sürecindeyiz. Beyninde travmaya bağlı hasar oluştu. Bedensel olarak da biraz sıkıntı çekiyor” dedi.

HAFTALARDIR OKULA GİDEMİYOR

Özel eğitim sınıfına giden 9 yaşındaki kızının okul yolunda yaşadığı servis çilesini anlatan Özcan, “Öğretmenleri Feride için en uygun dersin öğleden sonra olacağını, onun seviyesine uygun bir öğrenci daha olduğunu ve en büyük faydayı bu şekilde göreceğini söyledi. Taşımalı eğitim olduğu için devlet ulaşım imkanı sağlıyor. Dolayısıyla sevindik çünkü Kemalpaşa ilçesinin Ansızca Köyü’nde yaşıyoruz. Kemalpaşa Merkez Cumhuriyet İlkokulu’nun özel eğitim sınıfına gidiyordu. Fakat servis şoförü araca almak istemediği için haftalardır okula gidemiyor. Şoför Feride’nin okul saatlerini gerekçe göstererek servise kabul etmeyeceğini söylüyor. Ama buna biz karar vermiyoruz. Öğretmenleri öğleden sonra gelmesini uygun gördü. Zaten sabah saatlerinde 4 farklı ilaç alıyor. Temizliği, öz bakımı ve ilaç saati derken biz zaten sabah erken saatlerde okula gidemezdik. Şoför hiçbir şekilde uzlaşıya yanaşmıyor. Çocuğunuzu ya sabahtan getirin ya da ben götüremem diyor. En son okul müdürü ve öğretmenler de devreye girdi. Onlara da kızımızı servise almayacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

BENİM KIZIM FAZLALIK OLDU!

Konuyla ilgili CİMER ve Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunduğunu dile getiren Özcan, “Kişisel bir husumet mi güdüyor anlamıyorum. Alamam gibi bir şey söylemeye hakkı yok çünkü devlet veriyor bu hakkı kızıma. Mantıklı bir sebep bulamıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı ve CİMER’e şikayette bulundum. Emekli maaşım henüz bağlanmadığı için çalışmaya devam etmek zorundayım. Dolayısıyla ben de götürüp getiremiyorum. 2 haftadır servise alınmadığı için okula gönderemiyoruz. 14 tane servis aracı var. Ama benim kızım fazlalık oldu. Başka özel öğrencileri de alıyor üstelik aracına. Kızımın eğitimi şu an aksıyor. Yetkililerle görüştüğümde de herkes aynı şeyi söylüyor. Bu devletin verdiği bir hak, servise almak zorunda diyorlar. Benim kızımın sabah mı öğlen mi okula gideceğine biz karar vermiyoruz, öğretmenler veriyor. Ama servis şoförü kendi karar vermek istiyor. Benim çocuğum engelli bir çocuk ve sabahtan okula gelememe sebebi belli. Şikayet edeceğimi söylediğimde ise ‘Sen bilirsin’ diyor. Müdürü, öğretmeni bile dinlemiyor. Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- 40 yakınını kaybeden Filistinli doktor: Her sabah ölenlerin listesine bakıyorum!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.