TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yaptıklarımız görmezden gelinse de… Eczacılar asla yalnız değildir”

Eczacılık mesleğinin afet durumlarındaki önemini vurgulayan Başkan Sayılkan, “Belirsizliklere karşın ülkenin dört bir yanından göreve koşan eczacılar ve eczane çalışanları, deprem sürecinin de isimsiz kahramanları” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yaptıklarımız görmezden gelinse de… Eczacılar asla yalnız değildir”

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, paylaştığı yazılı bir açıklama ile eczacılık mesleğinin afet durumlarındaki önemini bir kez daha vurguladı. Pandemide olduğu gibi depremin duyulduğu ilk andan itibaren tüm zorluklara ve belirsizliklere karşın ülkenin dört bir yanından göreve koşan eczacıların ve eczane çalışanlarının, deprem sürecinin de isimsiz kahramanları olduğunu belirten Başkan Sayılkan, “Yazılı ve görsel medyada pek yer almasak da, yaptıklarımız görmezden gelinse de… Bir kez daha görülmüştür ki eczacılar asla yalnız değildir” dedi.

Sayılkan öncelikle şunları kaydetti: “Kovid-19 ile mücadele sürecindeki özverili çalışmaları nedeni ile eczacılar için ‘’pandemi sürecinin isimsiz kahramanları’ demiş ve nerede görev yaparsa yapsın tüm meslektaşlarımız ile gurur duyduğumuzu ifade etmiştik… 6 Şubat 2023 sabahı oldukça geniş bir alanda  gerçekleşen, ‘asrın felaketi’ olarak da adlandırılan çok uzun süreli ve yüksek şiddetli büyük deprem ise yakın tarihin en büyük kayıplarını ve en acı sonuçlarını beraberinde getirdi.”

eczacı odası başkanı

AFET SÜRECİNİN EN ORGANİZE KURUMU…

Başkan Sayılkan, “Depremin büyüklüğü ve oluşturduğu tahribat TV’lerin bölgeden yaptığı canlı yayınlar ile daha da net olarak anlaşılmaya başlandı. Enkazlar arasındaki kurtarma çalışmalarını ve bölgedeki çaresizliği izlerken gözyaşlarımız sel oldu, yüreğimiz dağlandı. Acısını kalbine gömen herkes ülke genelinde başlayan bölgeye destek ve yardım sürecinde yer almak için çaba harcamaya başladı. Ülkenin her yanında ilk günden başlayarak bölgeye insani yardım yarışı başladı. Deprem bölgesinde  diğer kurum ve kuruluşların organizasyondaki eksiklikleri konuşulsa bile, oldukça  hızlı organize olan eczacı örgütleri ve gönüllü eczacılar ağır kış koşullarına rağmen, her zaman olduğu gibi  yine tam zamanında bölge insanına yardıma koşarak, afet sürecinin en organize kurumu olarak anılmamızı sağladılar” dedi.

KALPLERİNİ BÖLGEDE BIRAKARAK DÖNDÜLER

Sayılkan açıklamanın devamında, “Sadece bir gün sonra TIR Eczane ile bölgeye ulaşıp, devamında ise depremin yaşandığı il ve ilçelerin tamamında çadır ve konteynerlerden oluşan sahra eczaneleri kurup, görevlendirmeleri de tamamlayarak depremzede vatandaşlarımıza ilaç-eczacılık hizmeti verilmeye başlandı. Eczacılar bir yandan bölgedeki insanlarımızın ihtiyaç duyduğu kıyafet, yiyecek, çocuk bezi, battaniye ve bebek maması gibi bir çok malzemeyi eczacı odaları aracılığı ile bölgeye gönderirken, bir yandan da sahra eczanelerinden vatandaşa ücretsiz verilecek ilaç ve diğer sağlık ürünleri için yaptıkları bağışları ile oldukça önemli bir kaynak yarattılar. Deprem bölgesinde çok ağır şartların yaşandığı bu zorlu dönemde insan sağlığına hizmet noktasında aldığımız eğitim ve ettiğimiz yeminin bilinci ile bir kez daha bahane üretmeden görevimizin başındaydık. Sahra eczanelerinde görev yapan her meslektaşım dönüş süreçlerinde ‘keşke biraz daha kalıp, destek olmaya devam etseydim’ diyerek yani kalplerini bölgede bırakarak döndüler” mesajını verdi.

ECZACILAR ASLA YALNIZ DEĞİLDİR

“Yazılı ve görsel medyada pek yer almasak da, yaptıklarımız görmezden gelinse de  pandemide olduğu gibi depremin duyulduğu ilk andan itibaren tüm zorluklara ve belirsizliklere karşın ülkemizin dört bir yanından göreve koşan eczacılar ve eczane çalışanları deprem sürecinin de isimsiz kahramanları olmuşlardır” diyen Başkan Sayılkan, “Bir kez daha görülmüştür ki eczacılar asla yalnız değildir. Güçlü bir meslek örgütüne sahiptir. Birçok kesimin gıpta ile baktığı örgütlü yapımız zor dönemlerde bizi bir arada tutmakta, zorlukları birlikte aşmamızı ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır. İnanıyorum ki, depremden zarar gören tüm meslektaşlarımıza örgütlü gücümüz ile destek olmaya devam edecek, bu zor süreci hep birlikte aşacak ve yaraları hep birlikte saracağız” cümlelerine de yer verdi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Eczanelerde ‘yok’ nöbeti… Aradığınız ilaca ulaşılamıyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.