TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Köşger açıkladı… Seçimde kaç depremzede İzmir’de oy kullanacak?

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat deprem felaketinin ardından 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanmak için ikametini İzmir’e taşıyan depremzede sayısını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 09:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vali Köşger açıkladı… Seçimde kaç depremzede İzmir’de oy kullanacak?

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye, asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya devam ediyor.

Doğrudan 13,5 milyonun üzerinde vatandaşı etkileyen ve yine milyonlarcasının evsiz kaldığı depremin ardından ülke içinde büyük bir iç göç dalgası başladı. Depremin hemen ardından hem merkezi idare hem de yerel yönetimler depremzede iller ile diğer illeri eşleştirirken, merkezi idare tarafından İzmir’in sorumluluğuna verilen kent ise Kahramanmaraş olmuştu.

Deprem felaketini takip eden 1 aylık süreçte 40 binin üzerinde depremzede İzmir’e göç ederken seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte “oy kullanma sorunu” kendini göstermişti. Bölgede kurulacak sandıkların güvenliği ve oy kullanma işlemlerinin nasıl olacağının yanı sıra göç eden vatandaşların hangi kent için ve ne şekilde oy kullanacakları konusu sorun olurken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’e göç eden depremzedelere kentte oy kullanabilmeleri için birinci adres kayıtlarını İzmir’e taşımaları çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan; birinci adres taşıma işlemleri için verilen süre geçtiğimiz ay sona ererken Vali Köşger, İzmir’e adres kaydını taşıyan depremzede sayısını açıkladı.

YAKLAŞIK 73 BİN DEPREMZEDE İZMİR’E GELDİ
Deprem sonrasında İzmir’e göç eden depremzede sayısında da artış meydana geldiğini belirten Vali Köşger, adres kaydını taşıyanların sayısına ilişkin bilgi vererek, “Şu ana kadar toplamda 9 bin 300 civarında depremzede ikametini İzmir’e taşıdı. Bu bizim beklentimizin altında. Çünkü depremin ardından İzmir’e yaklaşık 73 bin depremzede gelmişti. Ancak sonuç olarak elimizde 9 bin kadar depremzedemizin ikametlerini İzmir’e taşıdığı bilgisi var” dedi.

17 Şubat-4 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ancak 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle ertelenen İktisat Kongresi’nn yeni tarihini de açıklayan Köşger, “29 Nisan tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, ertelediğimiz İktisat Kongresi’ni gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımız tamam. Binamızın yapımı da tamamlandı” diye konuştu.
 

1681464159491

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.