TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İzmir Valisi

İzmir Valisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İzmir Valisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir Valisi uğurlandı Haber

İzmir Valisi uğurlandı

Vali yardımcıları, kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, askeri erkan ve kamu kurumu yöneticileri Vali Köşger'i yeni görev yeri Adana'ya yolcu etti. Vali Köşger, protokol üyeleri ile vedalaşarak kentten ayrıldı. YAVUZ SELİM KÖŞGER KİMDİR? 3 Ocak 1964 tarihinde dünyaya gözlerini Konya’da açan Yavuz Selim Köşger, eğitimini Ankara Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler dalında bitirdi. Daha sonra Köşger, 1987–1990 yılları arasında 3 yıl boyunca Dernek Denetçiliği yaptı. Dernek Denetçiliğinden sonra valilik hamlesinde bulunan Yavuz Selim Köşger, 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Aynı zamanda yurtdışı stajı için İngiltere –Oxford’ta bulundu. Tekrar Türkiye’ye gelen Köşger, Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç’ta kaymakamlık, Artvin’de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevinden sonra Fransa-Paris’te 5 ay süreyle dil eğitimi ve Fransız İdarî Sistemi üzerine incelemeler yaptı. 2004 yılında daire başkanı olarak atandığı Mahallî İdareler Genel Müdürlüğünde 2006’da genel müdür yardımcısı, 28.05.2010 tarihinde ise genel müdür olmuştur. 3 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Sinop Valiliği görevini, 16 Şubat 2015 tarihinden itibaren Bingöl Valiliği görevini ve 13 Haziran 2017 tarihinden itibaren Aydın Valiliği görevini yürütmüştür. Son olarak Yavuz Selim Köşger, 09 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İzmir Valisi olarak atanmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla gerçekleştirilen 57 ile vali atamasıyla ilgili yayımlanan kararnamede İzmir Valisi Köşger Adana'ya atandı. AA BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir'de Vali Köşger için veda yemeği düzenlendi

Vali Köşger açıkladı… Seçimde kaç depremzede İzmir’de oy kullanacak? Haber

Vali Köşger açıkladı… Seçimde kaç depremzede İzmir’de oy kullanacak?

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER Türkiye, asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya devam ediyor. Doğrudan 13,5 milyonun üzerinde vatandaşı etkileyen ve yine milyonlarcasının evsiz kaldığı depremin ardından ülke içinde büyük bir iç göç dalgası başladı. Depremin hemen ardından hem merkezi idare hem de yerel yönetimler depremzede iller ile diğer illeri eşleştirirken, merkezi idare tarafından İzmir’in sorumluluğuna verilen kent ise Kahramanmaraş olmuştu. Deprem felaketini takip eden 1 aylık süreçte 40 binin üzerinde depremzede İzmir’e göç ederken seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte “oy kullanma sorunu” kendini göstermişti. Bölgede kurulacak sandıkların güvenliği ve oy kullanma işlemlerinin nasıl olacağının yanı sıra göç eden vatandaşların hangi kent için ve ne şekilde oy kullanacakları konusu sorun olurken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’e göç eden depremzedelere kentte oy kullanabilmeleri için birinci adres kayıtlarını İzmir’e taşımaları çağrısında bulunmuştu. Öte yandan; birinci adres taşıma işlemleri için verilen süre geçtiğimiz ay sona ererken Vali Köşger, İzmir’e adres kaydını taşıyan depremzede sayısını açıkladı. YAKLAŞIK 73 BİN DEPREMZEDE İZMİR’E GELDİ Deprem sonrasında İzmir’e göç eden depremzede sayısında da artış meydana geldiğini belirten Vali Köşger, adres kaydını taşıyanların sayısına ilişkin bilgi vererek, “Şu ana kadar toplamda 9 bin 300 civarında depremzede ikametini İzmir’e taşıdı. Bu bizim beklentimizin altında. Çünkü depremin ardından İzmir’e yaklaşık 73 bin depremzede gelmişti. Ancak sonuç olarak elimizde 9 bin kadar depremzedemizin ikametlerini İzmir’e taşıdığı bilgisi var” dedi. 17 Şubat-4 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ancak 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle ertelenen İktisat Kongresi’nn yeni tarihini de açıklayan Köşger, “29 Nisan tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, ertelediğimiz İktisat Kongresi’ni gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımız tamam. Binamızın yapımı da tamamlandı” diye konuştu.  

İzmir’deki depremzedelere özel ‘seçim’ atağı Haber

İzmir’deki depremzedelere özel ‘seçim’ atağı

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya devam ederken afetin, depremzedelerin hayatındaki artçıları devam ediyor. Doğrudan 13,5 milyon vatandaşın etkilendiği depremde milyonlarca vatandaş evsiz kalırken birçoğu farklı illere göç etmek zorunda kalmıştı. Depremin hemen ardından merkezi idare depremzede iller ile diğer illeri eşleştirirken İzmir’in sorumlu olduğu kent ise Kahramanmaraş olmuştu. Depremin hemen ardından İzmir’e yaklaşık 40 bin depremzede gelirken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İLKSES’e yaptığı açıklamada son duruma ilişkin bilgi verirken konteyner kent tartışmalarına da kısaca değindi. Köşger ayrıca, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimde İzmir’de oy kullanacak depremzedelere de çağrıda bulundu. DEPREMZEDELER BAYRAKLI’DAKİ KONTEYNER KENTE YERLEŞTİRİLECEK Kentte misafir edilen depremzede raporuna ilişkin bilgi veren Vali Köşger, konteyner kenti işaret etti ve “Bugün itibariyle illimize 69 bin 540 depremzede var. Bunların yaklaşık 7 binin biz kamu misafirhanelerinde ya da otellerde misafir ediyoruz. Geri kanaların bir kısmı eş dost yanına ya da kendi imkanlarıyla yerleşmiş olanlar, Turizm sezonu yaklaştığı için otellere yerleşen depremzedeler çıkarılacaklar. Çünkü oteller bize turizm sezonuna kadar izin vermişlerdi. Kamu misafirhaneleri de son limitine kadar kullanıldı. Bu nedenle bazı depremzedelerimizi konteyner kentte misafir edeceğiz. Biz boş konteynerlerimizi deprem bölgesine gönderdik konteyner kent için hayırseverler 200 tane konteyner yapıyorlar. Konteyner kenttekiler tahliye edildikten sonra oraya afet bölgesinden gelen depremzedelerin yerleştireceğiz. Konteyner kentin mevcut kapasitesi 600 kişi. 200 konteyner ilave edeceğiz. Konteyner kentte toplamda bini aşkın depremzedeyi misafir edip konutları yapılıncaya kadar barındıracağız” dedi. DEPREMZEDELERE ‘ADRES KAYDI’ ÇAĞRISI 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçime ilişkin de açıklama yapan Köşer, İzmir’e gelen depremzedeler için dört koldan seçim çalışması başlattıklarını söyledi. Köşer, depremzedelere çağrıda bulundu ve “Depremzedelerin seçimlerde oy kullanmalarını teminen bütün arkadaşlarımız sahadalar. Birinci adres kayıtlarını buraya almaları yönünde çalışa yürütüyoruz. Ayın 16 ‘sına kadar birinci adreslerini buraya taşımaları lazım depremzedelerin. Bu işlem e-devlet üzerinden, ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılabilir. Yoğun olan ilçelerde muhtarlıklarda da önlem alıyoruz ve muhtarlıklar nezdinde birer memur görevlendireceğiz ve gelen depremzede adresini buraya aldırmak için oradan e-devlet üzerinden işlem yapabilecekler. Depremzedeler konusunda ilimize yerleşen vatandaşlarımızın almaları gereken hakları, yapılması gereken hakları, çocukların okula gitmesini, sınava hazırlanan çocukların dershanelerini hepsini hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.