TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-Sağlık Sen’den Toplu İş Sözleşmesi mesajı

Dün itibariyle başlayan 2024-2025 TİS görüşmelerine dair konuşan Başkan Koçak, “Adaletsizliği artıran bir teklif ise biz buna elbette ki tepki göstereceğiz, kamuoyu oluşturacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk-Sağlık Sen’den Toplu İş Sözleşmesi mesajı

RABİA AYKUT

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Barış Koçak, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu.

Dün itibariyle başlayan 2024-2025 Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine dair konuşan Koçak, “Sağlık çalışanları olarak pandemide, afetlerde özellikle Şubat depremlerinde çok büyük fedakarlıklar yaptık. Kendi ailelerimizden, kendi bedenimizden vazgeçtik. Ve bunların bir maddi karşılığı olmadı. Bu yüzden bizim kendimizi değerli hissetmemiz gerekiyor, en başta bunun sağlanması lazım. Şu an yoksulluk sınırı 35 bin lira. Ve bir sağlık çalışanının bunca fedakarlığa rağmen aldığı ücret ortada! Bizler yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşayabileceğimiz ücretler istiyoruz” dedi.

YAKLAŞIK 1 AY SÜRECEK

Sağlıkta şiddet, ücret yetersizliği, aile birliği, personel yetersizliği gibi başlıklar altında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin başladığını kaydeden Koçak, “Gerekli yerlere, bakanlıklara taleplerimizi ilettik. Süreç yaklaşık 1 ay devam edecek. İlk önce hükümetin teklifini görmemiz gerekiyor. Tatminkar bir teklif olursa, tamamız zaten. Ama bu teklif çalışanın beklentisini karşılamayan, ücretlerde adaletsizliği artıran bir teklif ise biz buna elbette ki tepki göstereceğiz, kamuoyu oluşturacağız. Tabi bu da arkadaşlarımızın bizim yaptığımız eylemlere verdikleri destekle sağlanır. Ne kadar kalabalık olursak o kadar işverenin dikkatini çekeriz” bilgisini paylaştı.  

KENDİMİZİ DEĞERLİ HİSSETMEMİZ GEREKİYOR

Başkan Koçak, sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık çalışanları olarak pandemide, afetlerde özellikle Şubat depremlerinde çok büyük fedakarlıklar yaptık. Kendi ailelerimizden, kendi bedenimizden vazgeçtik. Ve bunların bir maddi karşılığı olmadı. Bu yüzden bizim kendimizi değerli hissetmemiz gerekiyor, en başta bunun sağlanması lazım. Bu toplumdaki algıyla başlar. Siyasi liderlere de sorumluluk yükleniyor. Şu an yoksulluk sınırı 35 bin lira. Ve bir sağlık çalışanının bunca fedakarlığa rağmen aldığı ücret ortada! Bizler yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşayabileceğimiz ücretler istiyoruz.”  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.