TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunç Soyer: Yerel seçime kadar Kılıçdaroğlu ile gidilmeli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı canlı yayında, yerel seçime Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile gidilmesi gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2023 18:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tunç Soyer: Yerel seçime kadar Kılıçdaroğlu ile gidilmeli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Genel seçimlerin geride kalmasıyla gözler CHP'de değişim ve yerel seçimlere çevrildi. Değişimle ilgili soruya, Tunç Soyer, yerel seçimlere kadar Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam edilmesi gerektiğini söyledi. 

Tunç Soyer yerel seçimlere kadar Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başında kalması gerektiğini söyledi. Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan farklı yönde görüş ortaya koydu. Soyer "8 ay değişim için yeterli değil" diyerek Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlere kadar CHP liderliğini sürdürmesini doğru bulduğunu ifade etti.

BÜYÜK ZİRVE VURGUSU
Soyer programda önemli bir zirvenin de duyurusunu da yaptı ve “Biz 4 Temmuz’da Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ve Sosyal Demokrat Belediyeler Sendikamızın tüm yöneticilerini bir toplantıya çağırıyoruz. Orada yerel seçimleri ve genel seçimlerdeki kaybın sebeplerini konuşacağız. Biz kendimizden mesulüz ve yerel yönetici olarak ‘Biz ne yapabiliriz?’ sorusunun cevabını arıyoruz. O nedenle ben uzunca bir süredir bu ‘Yeni Siyaset Belgesi/İzmir Duruşu’nun hazırlığını sürdürdüm. Şimdi de bunu hem tartışmaya açıyoruz hem de 4 Temmuz’da belediye başkanları olarak tam da bu iklimde; umutların kaybolduğu, öfkenin kabardığı, insanların belki de sandığa gitmeye imtina edeceği bir noktadayken ‘Biz ne yapmalıyız da tekrar umudu büyütmeliyiz?’in üzerine çalışacağız” dedi. 
ALEVİYİM SÖYLEMİ ÖNEMLİ BİR EŞİKTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı, genel seçim sürecinde kentte uzunca süre tartışılan ve tepkilere de neden olan CHP milletvekili aday listeleri konusunda, "Listeler konusunda her yerde hemen hemen benzer sorunlar yaşandı. Örneğin İzmir’de Yüksel Taşkın üzerinden tepki oldu. İttifak üyesi 4 vekilin seçilebilecek yerlerden listeye konması tepki yarattı. Bütün bunlar doğru ama şunu ayırmak lazım. Seçime giderken bir gün öncesine kadar yapılan kampanya sürecinin demokrasi ittifakı olduğu, dengesi şaşmış yarışa rağmen büyük heyecanla seçime gidildiği konusunda herkes mutabıktı. Neleri eleştirmemiz gerektiği konusunda düşünmemiz lazım. Ben seçimlerin kaybedilmesiyle beraber iki kazanım var. Demokrasi adına, yan yana gelmesi mümkün gözükmeyen partiler bir araya geldi. Genel başkanın ben Aleviyim diye rotaya çıkması eşit vatandaşlık konusunda önemli bir eşikti.  Bu kazanımlar Türkiye’nin geleceği için önemli adımlar yok sayılamaz. Ama onun dışında birçok taktik hata, yanlış ifade edilebilir" mesajlarını verdi. 
Soyer kentte uzun süredir tartışma konusu olan koku ve sivrisinek şikayetleri ile ilgili olarak, "Koku neredeyse tamamen bitti, geçen yıl vardı. Troll atakları İzmir’den yönlendirilmediği için bilmiyorlar. Bu sene şikayet almıyoruz çünkü büyük işler yaptık. Sivrisinek meselesi de biraz troll atağı. Ama iklim krizinin yağış rejimlerinde yarattığı değişimler var. Bazen kasırga oluyor bazen sivrisinek. Her ilçe belediyesi bu mücadeleyi yapar. Bazı ilçelerde daha fazla şikayet var ama biraz ayırarak bakmak lazım. Bir troll saldırısı bir de gerçekten bu sıkıntıyı yaşayanlar..." diye konuştu. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.