TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİS sürecine ilişkin taleplerini açıkladılar

SES İzmir, devam eden Toplu İş Sözleşmesi sürecinde kamu emekçisi ve emeklisinin mağdur edilmemesi için eylem düzenleyerek taleplerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 14:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TİS sürecine ilişkin taleplerini açıkladılar

KEMAL ÖZKURT
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşyeri Temsilciliği, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci devam ederken çıkacak kararın kamu çalışanlarının mağdur edilmemesi için hastane önünde eylem düzenleyerek taleplerini açıkladı. İktidar tarafından kamu emekçileri ve emeklilerinin 2024-2025 yılları toplu sözleşmesi taleplerine dair 14 Ağustos’ta sunulacak ilk teklif öncesi toplanan sağlık çalışanları ‘Performans, ek ödeme, taban, teşvik değil, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yoksulluk sınırı üzerinde, emekliliğe yansıyan temel ücret istiyoruz’ açıklamasını yaptı. 


KAYBEDEN KAMU EMEÇİLERİ OLDU

İktidar, kamu emekçileri ve emeklilerinin 2024-2025 yılları toplu sözleşmesi taleplerine dair ilk teklif 14 Ağustos’ta sunacak. Sağlık çalışanları tarafından yapılan eylemde basın metinini Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ses İşyeri Temsilcisi Neşe Kaya Kalender okudu. Konuşmasının başında açıklanacak TİS kararının geride kalan 12 yıl içinde kamu çalışanlarını mağdur ettiğini ve artık bu durumun değişmesi gerektiğini söyleyen Kalender, “Geride bıraktığımız 12 yıl içinde kaybeden hep biz olduk. Her seferinde daha fazla yoksullaştırıldık, daha güvencesiz hale getirildik. Haklarımız tek tek elimizden alındı. Çünkü o masanın biçimini ve özünü tarif eden yasa daha baştan tüm kuralları işverenin lehine koymuş. Buradan bir kez daha mücadelemizin öncelikli hedefinin grevli toplu sözleşmeli gerçek bir TİS masanın kurulması olduğunun altını çizmek istiyoruz. Bunu başaramadığımız sürece yandaş konfederasyonlarla iktidarın danışıklı dövüşü devam edecektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.