TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer’in yüzdüğü gün ölü balıklar kıyıya vurdu!

Kıyıya vuran ölü balıklar ve denizdeki kirlilik dolayısıyla Karşıyaka ve Bayraklı bölgesine hakim olan koku, Soyer’in ‘Yüzülebilir Körfez’ vaadini yeniden akıllara getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 12:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer’in yüzdüğü gün ölü balıklar kıyıya vurdu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yerel seçimlerinde koku ve kirlilik sorunuyla sürekli gündeme gelen İzmir Körfezi’ne dair vaatlerde bulunmuştu. ‘Yüzülebilir Körfez’ için söz veren Soyer, ‘Körfez’de yüzeceğim’ demişti. Soyer, 4 sene sonra 6. İzmir Körfez Festivali kapsamında yapılan 100. Yıl Açık Su Yüzme Cumhuriyet Kupası’na katıldı; Güzelbahçe sahil yolundaki Maltepe otobüs durağı arkasından denize girdi. Başkan Soyer’in yüzdüğü o anlar sosyal medyada da çok konuşuldu.

ölü balık1

Kimi vatandaş, ‘Başkan sözünü tuttu’ derken, kimileri ise Soyer’in halkla dalga geçtiğini öne sürdü. Çünkü aynı gün Karşıyaka ve Bayraklı’ya kötü bir koku hakimdi. Kıyıya vuran ölü balıklar ve denizdeki kirlilik dolayısıyla kokunun oluştuğunu kaydeden Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Erol Kesici, o görüntüleri bizlerle de paylaştı.

YARIN BİRİNCİ SAYFA’DA

İzmir Körfezi’ne yayılan müsilaj, deniz marulu ve alg patlamasına ilişkin de daha önceki günlerde görüş bildiren Kesici, kıyıya vuran ölü balıklara bu kez dikkat çekti. Balıkların neden öldüğünü tespit etmek amacıyla denizden aldıkları örnekleri araştırma yaptıkları üniversiteye ileten Keskin, o araştırma sonuçlarını yarın İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Birinci Sayfa programında kamuoyuna aktaracak.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- İzmir Körfezi’nde müsilaj şiddeti artıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.