TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sorun çözümsüz kalmıştı: 4 grubun ortak önergesinde ikinci raunt

İlk olarak geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Büyükşehir Meclisi’ne gelen ve Aralık 20232te meclisteki dört parti grubunun ortak yazılı önerge vermesine rağmen çözümsüz kalan karavan sorunu yeniden meclis gündemine geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 16:15
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Sorun çözümsüz kalmıştı: 4 grubun ortak önergesinde ikinci raunt

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi geçtiğimiz Mayıs ayı toplantısında ‘karavan’ sorunu gündeme gelmişti.

Mayıs ayında hali hazırda sorun olan otopark probleminin yanında karavanlı vatandaşların karavanlarını binek araçları otoparklarına park etmeleri tepki toplamıştı. Şikayetlerin ardından belediye zabıta ekipleri Bostanlı Pazar yerinin karşısında bulunan karavanların kaldırılması için çalışma başlatması ‘karavan’ sorununu meclise taşımıştı.

AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, karavanların araç park yerlerine ve yol kenarlarına park etme sorununu gündeme getirmiş ve “Kentimizin otopark olarak, oradaki oturan vatandaşların kullanması için otopark olarak ayrılan yerlerde karavanlar park edilmiş. Her tarafı karavanlar sarmış durumda” demiş ve karavanların bazılarında ‘fuhuş’ yapıldığı iddiasını da gündeme getirmişti.

Karavan sorunu gündemde yerini korurken konuya ilişkin dönemin meclisindeki 4 parti grubundan ortak adım gelmiş ve Hüsnü Boztepe’nin de dahil olmak üzere 4 grubun grup başkanvekili karavan sorunun çözümü için ortak yazılı önerge vermişti.

Aralık ayında verilen önerge İmar Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Esnaf Komisyonu ve Hukuk Komisyonuna gönderilirken aradan geçen üç ayda komisyonlarda karara varılamadı.

YENİDEN GÜNDEMDE

Öte yandan; meclisteki dört grubun ortak önergesi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından karara bağlanmak üzere bir kez daha gündeme gelecek.

Önergenin son kez değerlendirilmesinin ardından nihai karara varılması bekleniyor.

İlgili önergede, “5393 sayılı Belediye Kanununun 15. maddesi ile diğer Kanun ve Yönetmelikler uyarınca planların yapılmasında ve kentleşmeye esas imar planlarının düzenlenmesine esas olarak alınan bölge nüfusuna yapılaşmaya esas yeşil alan ve otopark alanlarının hesaplanması ve tasarlanması noktasında öngörülmeyen Karavan (çekme, motokaravan) tinyhouse ve konteyner gibi geçici konaklama amacıyla kullanımları özellikle şehir içi kullanımlar bölgede yerleşik düzende yaşayan vatandaşlarımız açısından mağduriyet oluşturmakta ve bu nedenle konunun ilgili mevzuatlar çerçevesinde incelenerek Meclisimizce gerekli düzenlemelerin yapılması hususunun ilgili İhtisas Komisyonlarınca görüşülmesine yönelik Yazılı Önerge” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.