TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK Narlıdere’den 76 milyon alacaklı

Sayıştay Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2022 yılı Denetim Raporu’nda yer alan bilgilere göre; kurumun 2012 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilen taşınmazdan 76 milyonun üzerinde, yapılması gereken tahsisin yapılmadı belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SGK Narlıdere’den 76 milyon alacaklı

Her yıl kamu ve bağlı idarelerde denetim yaparak raporlayan Sayıştay Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2022 yılı Denetim Raporu’nu yayımladı.

Raporda, İzmir’e ilişkin dikkat çeken bir bulgu yer aldı. Raporda yer alan bulguda, SGK’nın aralarında İzmir’in de bulunduğu 4 bakım ve huzur evinin bedelini tahsil etmediği ifade edildi.

Raporda, kurum mülkiyetindeyken Kanun Hükmünde Kararname hükmü gereğince Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilen İstanbul, Ankara, İzmir ve Salihli’de bulunan 4 adet dinlenme ve bakımevi için ilgili komisyonlarca takdir edilen bedellerin tahsil edilemediği belirtildi.

Raporda, 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname işaret edilirken, “Aynı maddenin birinci fıkrasında Kuruma ait Ankara 75.Yıl Dinlenme ve Bakımevi, İstanbul Etiler Dinlenme ve Bakımevi, İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi ile Salihli Huzurevinin kadroları, taşınır ve taşınmazları, taşıt, araç, gereç ve malzemeleri, her türlü borç ve alacakları, hak ve yükümlülükleri, yazılı ve elektronik ortamdaki her türlü kayıtları ve dokümanları ile birlikte Bakanlığa devredileceği hükmüne yer verilmiştir” denildi.

Raporda, dinlenme ve huzurevlerinin devrine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Sosyal Güvenlik Kurumuna Ait Huzurevlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığa Devrine İlişkin 9 Şubat 2012’de protokol imzalandığı belirtildi.

İzmir Narlıdere’de bulunan dinlenme ve bakımevinden toplamda 76 milyon 643 bin liralık tahsisin gerçekleştirilmediği belirtilirken raporda şu ifadelere yer verildi; “Protokol’ün 5’inci maddesinde Kurumun devredeceği huzurevlerine ait taşınırlar, taşınmazlar ve taşıtların tespitleri ile rayiç bedelin Protokol kapsamında kurulacak komisyonlarca belirleneceği belirtilmiş ve Kıymet Takdir Komisyonlarının kurulması ve çalışma esasları ise Protokol’ün 7’nci maddesinde düzenlenmiştir. Anılan protokole göre oluşturulan komisyonlar tarafından devredilen dinlenme ve huzurevlerine ait bina, arsa, taşıt ve taşınır eşyalar için;

-Ankara 75. Yıl Dinlenme ve Bakımevi: 47.345.496,98 TL 

-İstanbul Etiler Dinlenme ve Bakımevi: 32.800.978,76 TL 

-İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi:76.643.438,47 TL 

-Salihli Huzurevi: 13.653.440,95 TL 

olmak üzere toplam 170.443.355,16 TL değer takdir edilmiş olmakla birlikte bu tutar halen Bakanlık'tan tahsil edilememiştir. Kurum Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na devredilen 4 adet dinlenme ve bakımevine ilgili komisyonlarca takdir edilen bedellerin tahsili için 17.10.2022 tarihli yazı ile Bakanlık'tan talepte bulunmuştur. Bu tutar tahsil edilememekle beraber alacak hesaplarıyla da ilişkilendirilmeyip muhasebe kayıtlarına da yansıtılmamaktadır.”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karayolları’na İzmir ‘uyarısı’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.