TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pilot Tutuk, Eskişehir'de defnedilecek

İzmir'in Menderes ilçesinde yangına müdahale ederken su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düşen helikopterin enkazından cansız bedeni çıkartılan Türk pilot Mehmet Akif Tutuk'un cenazesinin Eskişehir'de defnedileceği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Pilot Tutuk, Eskişehir'de defnedilecek

Geçtiğimiz cumartesi günü Menderes ilçesi Keler Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale ederken, su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düşen helikopterde mürettebattan 4 kişi kaybolmuştu. Olayın ardından Kırgızistan uyruklu İsabekov Erkinbek, kendi imkanları ile kıyıya çıktı ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Dün gerçekleştirilen çalışmalarda da, mürettebattan İanshanlo Lamzar ve Oleg Agaev'in cansız bedenleri enkazdan çıkartıldı. İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, helikopter mürettebatın dan aranan son kişi olan Türk vatandaşı Mehmet Akif Tutuk'un cansız bedeninin enkazdan çıkartıldığı öğrenildi.

Türk pilot Tutuk (2)

6 yıldır pilotmuş

29 yaşında ve bekar olduğu öğrenilen Türk pilot Mehmet Akif Tutuk'un, Gaziantep Sivil Havacılık Pilot Okulu mezunu olduğu öğrenildi. 6 yıldır pilot olan Tutuk'un cenazesi, yarın memleketi Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Türk pilot Tutuk, Eskişehir'e uğurlandı

Geçtiğimiz cumartesi günü Menderes ilçesi Keler Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale ederken, su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düşen helikopterde mürettebattan 4 kişi kaybolmuştu. Olayın ardından Kırgızistan uyruklu İsabekov Erkinbek, kendi imkanları ile kıyıya çıktı ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Daha sonra gerçekleştirilen çalışmalarda da, mürettebattan İanshanlo Lamzar, Oleg Agaev ve Mehmet Akif Tutuk’un da cansız bedenleri enkazdan çıkartıldı. Yapılan otopsinin ardından Tutuk’un cenazesi Kemalpaşa Yangın Harekat Merkezi’nden helikopterle Eskişehir’e defnedilmek için yola çıktı.

Eskişehir'e uğurlandı (1)

Eskişehir'e uğurlandı (2)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir’de yangını söndürmeye giden helikopter düştü: Ekipten haber alınamıyor

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.