TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ovacık’tan sonra bir tane daha: Mera alanına RES!

Tivnikli ailesine ait Eksun Gıda Tarım ve Sanayi A.Ş., İzmir’in UNESCO kenti Bergama’da Ovacık Mahallesi’nde kurulan RES projesinin ardından ilçenin Yalnızdam Mahallesi’nde yeni RES projesi için harekete geçti. Proje alanı ise 1/100.000 ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı Çayır-Mera alanında yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 11:28
Kaynak: BÜLTEN
Ovacık’tan sonra bir tane daha: Mera alanına RES!

İzmir’deki rüzgar enerji santrallerine bir yenisinin daha eklenmesi için harekete geçildi.

Tivnikli ailesine ait Eksun Gıda Tarım ve Sanayi A.Ş., daha önce Bergama’da 5 türbinden oluşan Ovacık RES projesinin ardından yine UNESCO kenti Bergama’da yeni bir RES projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

Proje kapsamında ilçenin Yalnızdam Mahallesi Talas Mevkiinde Eksun-3 Rüzgar Enerji Santrali projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında 7 MWm/MWe kurulu gücünde 1 adet türbin kurulması planlanıyor.

Proje raporunda yer alan bilgiler göre; proje alanı, 1/100.000 ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı Çayır-Mera alanında yer alıyor.

65 milyon 100 bin liraya mal olması beklenen RES projesine en yakın Kültür Varlığı ise yaklaşık olarak; 4 kilometre mesafede yer alan Erikli Höyük 1. Derece Sit Alanıdır.

ÇEŞME RES DE OVAKCIK’TA

Şirket daha önce, Bergama İlçesi Ovacık Mahallesi’nde Çeşme RES A.Ş bünyesinde kurulacak sekiz adetlik türbinden oluşan RES projesi için bakanlığa başvurmuş ancak 5 türbin için onay çıkmıştı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.