TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spil Milli Parkı’na komşu: Kızılçam ormanına RES darbesi!

Meltem Enerji Elektrik Üretim A.Ş., İzmir ve Manisa illeri sınırları içerisinde Spil Dağı Milli Parkı’na komşu konumda bulunan içinde kızılçamların olduğu orman alanında RES projesi için düğmeye bastı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 14:07
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Spil Milli Parkı’na komşu: Kızılçam ormanına RES darbesi!

İzmir’de özellikle orman alanlarında yoğunlaşan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projelerine bir yenisinin daha eklenmesi için harekete geçildi.

Meltem Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Manisa ili Şehzadeler ilçesinde Sancaklı İğdecik Mahallesi ile İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde Çambel Mahallesi sınırları içerisinde “Ege Rüzgar Enerji Santrali” kapasite projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

Başvuru kapsamında; mevcutta faaliyet gösteren 6 türbin sayı 14 türbine, santralin kurulu gücü ise 15.2 MWm/13 MWe’den 39,2 MWm/37 MWe’ye çıkarılacak. için ÇED başvurusunda bulundu.

Şirket proje kapsamında ayrıca 20 MWe / 20 MWh gücünde enerji depolama tesisi de kurmayı planlıyor. Proje kapsamında yıllık azami üretilebilecek elektrik enerjisi toplamda 48 milyon kWh olacak.

SPİL MİLLİ PARKI’NA KOMŞU

Proje raporunda dikkat çeken husus ise proje alanının niteliği oldu.

Raporda yer alan bilgilere göre; proje alanı, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre “Orman” alanında yer alırken proje sahası TKGM Parsel Sorgu Sistemine Göre “Orman” vasfından oluşmaktadır.

Proje alanında ayrıca kızılçam, maki, ceviz, bozuk ardıç ve tensil sahasından oluşuyor.

297 milyon 200 bin liraya mal olması beklenen projede dikkat çeken bir diğer husus ise proje alanının koruma alanında yer alan Spil Dağı Milli Parkı’na komşu konumunda bulunması oldu.

 Proje alanı Milli Park’a 4 kilometre mesafede yer alıyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.