TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Narlıdere Metrosu ne zaman açılacak? Narlıdere Metrosu’nda son durum…

Narlıdere Metrosu ne zaman açılacak? Narlıdere Metrosu’nda ilk sefer ne zaman? İşte haberin detayları…

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 08:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Narlıdere Metrosu ne zaman açılacak? Narlıdere Metrosu’nda son durum…

İzmir’deki şehir içi ulaşımını rahatlatacak ve lastik tekerlekli ulaşıma gereksinimi azaltacak Narlıdere Metrosu çalışmaları hız kesmeden kesintisiz sürmeye devam ediyor. Temelleri eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde atılan ve şu an yeni Başkan Tunç Soyer’in devam ettirdiği İzmir’in en büyük raylı sistem metrolarından biri olan Narlıdere Metrosu hizmete sunulmak için gün sayıyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deneme seferi yaptığı, Bornova Evka 3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak hatta istasyonların yapımı devam ediyor. Elektromekanik işlemlerin de devam ettiği 7 istasyonlu 7,2 kilometrelik Narlıdere Metrosu’nda Balçova İstasyonu’nda 186 araçlık, Kaymakamlık İstasyonu’nda da 33 araçlık bir otopark bulunacak. Bu yıl açılacak olan hata günlük yolcu sayısının 170 bin olması hedefleniyor.


NARLIDERE METROSU NE ZAMAN AÇILIYOR?

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı projesinde kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile 30 milyon Euro tutarında Yetkilendirme Mektubu imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alınan bütçe ile projenin ağustos ayı sonunda tamamlanacağını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Cumhuriyet’in 100. Yılında İzmir’e Narlıdere Metrosu’nu hediye edeceğini dile getiren İZBB Başkanı Soyer, “Ülkedeki ekonomik gelişmelerden dolayı zorluklar yaşanıyor. Bu zorlu süreçte gösterdiğiniz anlayış ve verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum.  Projeyi tamamlama fırsatı bulduk. Cumhuriyet’in 100. yılında İzmir’e Narlıdere Metrosu’nu hediye edeceğiz. Bu finansmanla birlikte Narlıdere Metrosu 30 Ağustos 2023’te tamamlanacak” dedi.

NARLIDERE METROSU’NDA 7 İSTASYON

Cumhuriyet’in 100.yılında İzmir’e hediye edilen Narlıdere Metrosu’nda Fahrettin Altay’dan sonra 7 istasyon bulunacak. Evka-3'ten başlayan ve Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldı. Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler sürüyor. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yapılıyor.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Buca Metrosu ne zaman bitecek? Buca Metrosu’nda son durum…

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.