TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meraya 400 milyonluk projede ikinci kez söz halkta

Sovilar İnşaat’ın Menemen ilçesi Yanık Mahallesi’nde hayata geçirmek istediği, mera alanında kurulması planlanan Güneş Enerji Santrali ve Enerji Depolama Tesisi için ikinci kez Halkın Katılımı Toplantısı düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 13:13
Kaynak: RABİA AYKUT
ilksesgazetesi.com
Meraya 400 milyonluk projede ikinci kez söz halkta

İzmir’de çilek üretimiyle ülkenin önde gelen ilçelerinden olan ve tarımsal faaliyetlerin yoğunlukta olduğu Menemen’de tarım bölgesine kurulmak istenen Güneş Enerji Santrali ve Enerji Depolama Tesisi projesinde söz sırası halkta. 
Sovilar İnşaat’ın Menemen ilçesi Yanık Mahallesi’nde hayata geçirmek istediği Menemen 1 GES ve EDT (25 MWm/25 MWp/25 MWe/25 MWh – 38,1 ha)” projesi için 8 Şubat Perşembe günü Halkın Katılımı Toplantısı düzenlenecek.
Toplamda 381 metrekarelik alanda kurulması planlanan GES ve EDT’nin toplam kurulu gücü 25 MWm/25 MWe ve yıllık enerji üretimi toplam 20 GWh olacak.

proje alan

Proje raporunda, proje alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda; “Çayır - Mera Alanı” kullanımında kaldığı belirtildi.
Toplamda 400 milyon liraya mal olması beklenen projeye en yakın konutun ise sadece 600 metre mesafede kaldığı bilgilisine yer verildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.