TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UNESCO kentine demir perde halkın kantarında

Bayburt Grup bünyesindeyken, ad ve adresini değiştiren ve Ankara-İzmir YHT projesinin altyapı çalışmalarını üstlenen firma olan Aga Enerji Nak. Mad. İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin İzmir’in UNESCO kenti Bergama’da hayata geçirmek istediği GES projesi halkın kantarına çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 12:00
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
UNESCO kentine demir perde halkın kantarında

Bayburt Grup bünyesindeyken, ad ve adresini değiştirip merkezini İstanbul’a taşındığı iddia edilen ve İzmir’e ilişkin tartışmalı projelerden olan Ankara-İzmir YHT projesinin altyapı çalışmalarını üstlenen firma olan Aga Enerji Nak. Mad. İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin İzmir’deki yeni yatırımı halkın kantarına çıkıyor.

Şirket, geçtiğimiz günlerde İzmir’in UNESCO şehri olan Bergama’nın Sağancı Mahallesi’nde “AGA GES 24-25-26 Güneş Enerji Santrali” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Menemen-Manisa Demiryolu hattının da yüklenicisi olan şirketin başvurusundan kısa süre sonra proje için Halkın Katılım Toplantısı tarihi belirlendi. Söz konusu proje için halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 9 Şubat Cuma günü HKT düzenlenecek.

BERGAMA GES

PROJE ÖZELLİKLERİ

Toplamda 972 bin 595 metrekare alana sahip proje sahasında; AGA GES 24, AGA GES 25 ve AGA GES 26 olmak üzere 3 tane proje alanı belirlenecek. 11,79 MWe / 11,9799 MWm kurulu güçte olarak projede, panellerin toplam yerleşim alanı ise 120 bin 587 metrekare olacak. 

22 bin 185 adet panelden oluşacak GES’in toplam gücünün ise 11,79 MWe / 11,9799 MWm olacağı belirtildi.

Proje raporunda yer alan bilgilere göre; proje alanı, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında; “Teknolojik Sera Bölgesi”, olarak belirlenmiş alan içerisinde kalıyor.

Proje bedeli ise 272 milyon lira olacak.

DAHA ÖNCE DE PROJE BAŞVURUSU OLMUŞTU

Şirket, geçtiğimiz aylarda da Sağancı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 269 bin metrekarelik tarım arazisi vasfındaki arazide GES kurmak için bakanlığa başvurmuştu. 227 milyon liralık  proje kapsamında 18 bin 513 adet panel, 83 inverter ile 4 adet trafo kurulması planlanıyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.