TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maraton İzmir 10K koşusunun kazananları belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 5.Uluslararası Maraton İzmir Avek 10K koşusunun kazananları belli oldu. Kadınlarda Tuğçe Karakaya, erkekler kategorisinde Mohammad Hosein Tayebi birinci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 12:48
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Maraton İzmir 10K koşusunun kazananları belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği “Türkiye’nin En Hızlı Maratonu” Maraton İzmir Avek, 5 bin 600 atletin katılımıyla koşuldu. Uluslararası Yol Yarışları kategorisinde World Athletics Label unvanlı Maraton İzmir Avek’e 38 farklı ülkeden atletler katıldı. Uluslararası İzmir Maratonunda 10K koşusunun kazananları belli oldu. Finiş çizgisini gören sporcular büyük mutluluk yaşadı. Kültürpark’ta ödülleri takdim edenler arasında; İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Enver Yılmaz, Ersun Yanal Vakfı Başkanı Ersun Yanal, Avek Otomotiv Yönetim Genel Müdürü Derya Uluğ yer aldı. 

10K KOŞUSUNU KAZANANLAR BELLİ OLDU

10K koşuda erkeklerde sıralama Mohammad Hosein Tayebi, Ahmet Civci ve Bedri Şimşek şeklinde oldu. Kadınlar ve Türk kadınlarda Tuğçe Karakaya,  Natalia Kahraman, Özlem Işık bu sıralamayla finiş çizgisini tamamladı. 10K erkekler 35-39 yaşta Osman Erkam Şafak, kadınlarda Natalia Kahraman, 40-44 yaş erkeklerde Tahsin Ersin Kurşunoğlu, kadınlarda Negin Ayromloo, 45-49 yaş erkeklerde Ahmet Bayram, kadınlarda Yasemin Karasu Dönmez, 50-54 yaş erkeklerde Oktay Ertunç, kadınlarda Leyla Erbay,  55-59 yaş erkeklerde Ayhan Duymuş, kadınlarda Gülşen Sönmez, 60-64 yaş erkeklerde Abdullah Ertekin, kadınlarda Raziye Arabacı, 65-69 yaş erkeklerde Hanis Breuninger, kadınlarda Fatma Musal, 70-74 yaş erkeklerde Mehmet Yavuz Vural, kadınlarda Aysel Ertuğ, 75-79 yaş erkeklerde İsmail Yörükoğlu, kadınlarda Türkay Atalay birincilikleri aldı.

tuğçe karakaya

GURUR VERİCİ 

Yarışmayı birinci olarak tamamlamaktan mutlu olduğunu söyleyen 10K koşusu kadınlar genel kategori birincisi Tuğçe Karakaya," Organizasyon gayet iyi ve kaliteli geçti. İzmir'de bu tarz etkinlik ve organizasyonların olması çok gurur verici... Büyük katılımla, kusursuz bir şekilde organizasyonun işlemesi başarılı oldu. Parkuru keyifli bir şekilde koşarak yarışmayı 1.olarak tamamladım. Mutluyum, yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. 

kürsü

SOSYAL FARKINDALIĞIN OLMASI ÇOK GÜZEL 

Maraton İzmir koşusunun sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten 10K koşusu kadınlar genel kategori birincisi Tuğçe Karakaya," Bu yarışmada kendi koştuğum yarışmalara göre daha iyi bir şekilde koştum. Yoğun antrenman ve çalışma temposundan sonra bu yarışmada elimden gelen en iyi performansımı sergilediğimi düşünüyorum. Bugün havanın biraz rüzgarlı olması sporcuları olumsuz etkiledi. Türkiye'nin en anlamlı koşularından biri olan Maraton İzmir koşusu sosyal sorumluluk projesiyle birçok sivil toplum kuruluşunu harekete geçiriyor. Toplanan bağışlarla sosyal farkındalık ve sosyal bilinç yaratılması bençe çok güzel... Umarım diğer yarışlarda aynı desteği görürüz. Mayıs ayında triatlet olarak Bodrum'da yarışağım. Adidas Türkiye takımıyla mücadele ettiğim için yurtdışında yarışmalarım olacak" diye konuştu. 

bedri şimşek

BEDRİ ŞİMŞEK: 3.OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM

10K koşusunda erkekler genel kategoride 3.olan Bedri Şimşek," Öncelikle Maraton İzmir'de koşan, mücadele eden, finiş çizgisini gören herkesi tebrik ediyorum.2 yıl önce yine bu organizasyonda 1.olmuştum. Bu sefer 3.oldum. İzmirli bir sporcu olarak 12 yıldır profesyonel olarak koşuyorum. Vestel Road Runner takımının sporcusu olarak mutluyum... Bu yarışma benim için çok önemliydi. Önümüzdeki dönem İstanbul Maratonuna katılacağım. Orada elimden gelenin en iyisini yaparak derece almayı hedefliyorum" dedi. 

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.