TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5. Uluslararası Maraton İzmir heyecanı başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 5.Uluslararası Maraton İzmir Avek koşu heyecanı başladı. Eski İZFAŞ binasının önünde start alındı. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 09:28
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
5. Uluslararası Maraton İzmir heyecanı başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 5. kez organize ettiği Uluslararası İzmir Maratonu (Maraton İzmir) start aldı. Organizasyonda toplam 5 bin 600 sporcu yer alıyor. Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verilen organizasyonda 42 kilometrelik maraton ile 10 kilometrelik koşu başladı.

5.Uluslararası Maraton İzmir’de Ersun Yanal'ın Ersun Yanal Vakfı, ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı'nın Sidrex Koşu Takımı ile SAĞKAL'ın Hayat Kurtaran Bileklikler için koştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dair Başkanı Hakan Orhunbilge, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Ersan Odaman, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Alsaç ve tenik direktör Hüseyin Eroğlu katılım gösterdi. Maraton İzmir'de büyük heyecan devam ediyor. Sporseverler ödül törenini merakla bekliyor.

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI MARATONU

Türkiye'nin en hızlı maraton parkuru olma özelliği taşıyan Maraton İzmir'de profesyonel ve amatör sporcular, sporseverler, katılım gösterdi. 2021 senesinde 2:09:35’lik derece ile Tsegaye Getachew Türkiye rekorunu kırdı ve Maraton İzmir, Türkiye’de koşulan en hızlı parkur unvanına sahip oldu. Maraton İzmir bu rekor ile 2021 yılı World Atlethics Dünya Sıralaması’na 20. sırada girdi. 2022’de ise 2:09:27’lik müthiş bir derece ile Kenyalı ünlü atlet Lanny Rutto rekoru daha da geliştirmeyi başardı.

EN ANLAMLI KOŞU

Ayrıca sosyal sorumluk projesi doğrultusunda sivil toplum kuruluşlarından Maraton İzmir koşusunda büyük destek sağlandı. Maraton İzmir Sosyal Sorumluluk Partneri Adım Adım (İyilik Peşinde Koş) platformunun İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarını organize etmesiyle 5.kez Uluslararası Maraton İzmir koşusu koşuluyor. Avek Otomotiv'in isim sponsorluğunda, Sidrex ve diğer sponsorların önclüğünde büyük heyecan başladı. 38 farklı ülkeden 600 sporcu mücadele ediyor.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.