TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maliyet engeline takılmıştı: Tramvay ihalesi sil baştan!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce çıktığı ancak maliyet engeline takılan, hem Çiğli hem de Konak ve Karşıyaka hatlarında çalışacak 26 adet elektrikli tramvay aracı ihalesi sil baştan yeniden yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 15:25
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Maliyet engeline takılmıştı: Tramvay ihalesi sil baştan!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve başladığında “Kenti Demirağlarla öreceğiz” vaadinin bir parçası olan ve kent içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek için Çiğli Tramvayı, geçtiğimiz aylarda hizmete alınmıştı.

Tramvay araçları için ilk olarak 27 Temmuz 2021 tarihinde ihale yapılmış ancak ihaleyi kazanan Bozankaya A.Ş., artan maliyetler nedeniyle ihaleden çekilişti. Araçlar için 2022 Aralık’ta bi ihaleye daha çıkılırken ihaleye katılan firma olmaması nedeniyle sonuçsuz kalmıştı.

Öte yandan; raylı sistem ağı gelişen Büyükşehir üçüncü kez hem Çiğli hem de Konak ve Karşıyaka hatlarında çalışacak 26 adet elektrikli tramvay aracı için ihaleye çıktı.

Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘26 Adet Tramvay Aracı, 127 Kalem Yedek Parça ve 11 Kalem Özel Alet ve Ekipman’ mal alımı ihalesi 17 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

YETERLİLİK RAPORU İSTENECEK

İhaleye katılacak şirketlerden son beş yıl içinde, bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin yüzde 25 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belge, teknolojik ürün deneyim belgesi veya üretim kapasite raporu istenecek.

EN GEÇ 27 AYDA TESLİM EDİLECEK

İhale kapsamında ihaleyi kazanan firmanın sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk iki aracı 18 ay sonra teslim etmesi gerekecek. İşin toplam süresi 42 ay olarak belirtilirken araçların tümünün 27 ay içinde teslim edilmesi istenecek.

İhale kapsamında araç teslim süreleri için ihale ilanında Bu süre kapsamında sözleşme konusu tüm iş kalemleri tamamlanıp işin tamamının geçici kabulü ve kesin kabulleri yapılacaktır. Teslimat Programı: 18. Ayda 2 Tramvay Aracı, 20. Ayda 2 Tramvay Aracı, 21. Ayda 4 Tramvay Aracı, 21. Ayda İmalat albümü, tanıtım videoları, maketler 22. Ayda 4 Tramvay Aracı, 23. Ayda 4 Tramvay Aracı, 24. Ayda 4 Tramvay Aracı, 24. Ayda 127 Kalem Yedek Parça, 24. Ayda 11 Kalem Ekipman ve Kolaylıklar (Aparatlar) 25. Ayda 2 Tramvay Aracı, 26. Ayda 2 Tramvay Aracı, 27. Ayda 2 Tramvay Aracı” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.