TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye işçileri oturma eyleminde

Toplu İş Sözleşmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerin tıkanmasının ardından bir eylem daha düzenleyen Belediye İş Sendikası üyesi İZSU, İZBETON, İZULAŞ ve İZDOĞA işçileri, Belediye İş Sendikası Başkanı Savaş Atalay’ın da katılımı ile Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başlattı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 14:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Belediye işçileri oturma eyleminde

TUNAY AFYON - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediye şirketlerinde çalışan 8 bin işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nde sürecin bir sonuca varmaması nedeni ile Belediye İş Sendikası eylem gerçekleştirdi. Saat 10:00'da Konak Pier Binası önünde toplanan binlerce işçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önüne doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Görüşmelerin tıkanmasına tepki göstererek taleplerini dile getiren işçiler, Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başladı. Gerçekleşen eylemde, Belediye İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, sendika adına basın açıklamasında bulundu.  İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ’ta çalışan 5 bin 500 işçiyi kapsayan toplamda 8 bin emekçiyi etkileyen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslenen Atalay, “Biz emekçilerin amacı yaşanan hayat pahalılığında soframıza bir lokma ekmek daha koyabilmektir. Biz ekmeğimizin derdindeyiz” dedi.

İŞÇİLERİN SESİNİ DUYUN

Kamu hizmetlerinin aksamaması için, görev ve sorumluluk bilinciyle yedi gün 24 saat çalıştıklarını ifade eden Atalay, “İzmir’in her evinde, her sokağında, her caddesinde emekçilerin alın teri ve emeği var. Emekçiler, ülkemizin, belediyemizin her sıkıntılı döneminde kurumların daha verimli çalışması için var gücümüzle çaba harcayan, fedakârlık yapanlardır. Ancak bu kadar önemli ve vazgeçilmez olan bu hizmetleri yapan bizler, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon altında eziliyoruz” dedi. Belediye işçilerinin istediği ücret için zamanın daraldığını vurgulayan Atalay, “Buradan belediye yönetimine sesleniyorum. İZBETON, İZSU, İZDOĞA ve İZULAŞ emekçisinin, sesine kulak verin. Bu sesi duyun. Emekçiye kulak verin çünkü bu ses emeğin emekçinin sesidir. Bu ses alın teriyle, özverisiyle başka hayatlara dokunan, umut olan isimsiz kahramanların sesidir. Bu sesi duymazsanız, hayat durur” diye konuştu.

EMEKÇİNİN GEÇİM SIKINTISINI GÖRMÜYORLAR

İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ işyerlerinde çalışan emekçilerin, alın terinin karşılığını almak için iki ayı aşkın süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile görüştüğünü dile getiren Atalay, “Ancak emekçinin yaşadığı geçim sıkıntısını görmüyorlar. Yüksek enflasyon ortamında, erken kalkanın ilk zammı yaptığı, kimsenin de hesap sormadığı ekonomik koşullarda yaşıyoruz. Belediye emekçileri esnaf gibi her maliyet artışında ürettiği ürün veya verdiği hizmete zam yapamaz. Çünkü, emekçinin tek geçim kaynağı, alın teri olan ücretidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.