TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KYK tartışmaları Meclis’e sıçradı: Güvenlik yok taciz var

Bayraklı Belediyesi meclis toplantısına; Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda, bakımı yapılmadığı için arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan ve asansörle duvar arasına sıkışarak can veren Zehra Ertaş olayı üzerinden Bayraklı Rezerv Alan’da bulunan Kız KYK yurduna ilişkin tartışmalar damgasını vurgu

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
KYK tartışmaları Meclis’e sıçradı: Güvenlik yok taciz var

Bayraklı Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, ilçede bulunan Kız KYK Yurdu’na ilişkin tartışma damgasını vurdu.

1  bayrkl

SERMAYE KARARINDA GERİ ADIM

İhtisas komisyonlarından gelen tek bir önergenin görüşülerek oybirliğiyle kabul edildiği oturumda, birimlerden gelen önergeler dikkat çekti.

Gündeme eklenmesi istenen önergeler kapsamında Bayraklı Belediyesi iştiraki olan Baybel Genel Personel Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi’ne 3 farklı kalemden ‘devasa’ sermaye aktarımının yapılmasını öngören kararın iptali talep edildi.

Önergeler kapsamında Bayraklı sınırlarında yer alan ve belediyenin tasarrufunda olan 160 billoard, 150  CLP, 7 Megalight, 3 Led ekran Reklam Panoları ve Muhtelif Reklam Tanıtım Gereçleri KDV hariç 11 milyon 732 bin 360 lira olan 10 yıllık işletme hakkının değerlerinin, 10 yıl süreli intifa hakları 126 bin 318 lira, 126 bin 318 lira, 126 bin lira, 139 bin 300 bin lira olmak üzere toplamda 518 bin 255 lira bedelli olan taşınmazlardan gelecek irtifa hakkı değerleri ve 10 yıllık intifa bedeli 600 bin lira olan taşınmazdan gelecek 10 yıllık intifa bedelinin, geçtiğimiz yıllarda Baybel A.Ş.’ye ayni sermaye olarak aktarımını onaylayan meclis kararlarının iptal edilmesi önergeleri gündeme geldi.

İlgili önergeler; görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’na gönderildi.

İptal kararının onaylaması durumunda şirkete ayni sermaye olan toplamda 12 milyon 850 bin liralık ayni sermaye aktarımı iptal edilmiş olacak.

KUL O YURDUN SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ

Oturumda söz alan CHP’li meclis üyesi İpek Kul, Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda, bakımı yapılmadığı için arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan ve asansörle duvar arasına sıkışarak can veren Zehra Ertaş’ı hatırlatarak Bayraklı Rezerv Alanda bulunan Kız KYK öğrenci yurdunun sorunlarını dile getirdi.

Kul, yurdun tenha bir alanda olması nedeniyle kız öğrencilerin tehlikede olduğunu ve taciz gibi durumlarla karşı karşıya kaldığını belirtirken “Güvenlik görevlisi sayısında ciddi eksikler var. Aynı zamanda yurdun giriş saati 22.00’dir. Bu saatte yurda gelen kız öğrenciler, ‘Bu saatte gezerseniz taciz edilirsiniz’ gibi sözlerle karşılaşıyorlar. Ayrıca yemeklerden de kıl gibi tiksindirici maddeler çıkıyor. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz” dedi.

DEMİR: DEVLET KURUMLARININ ALET EDİLMESİNİ HOŞ BULMUYORUM

Kul’a yanıt veren AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, Zehra Ertaş’ını ölümüne ‘münferit olay’ yorumu yaparak, “Emniyetimiz orada gerekli tedbirleri alıyor. Yeni kurulan bir alan olduğu için eksiklikler olacaktır ancak giderilecektirler. Aydın’da hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle münferit olaylar olabilir ancak KYK gibi devlet kurumlarının alet edilmesini hoş bulmuyorum” diye konuştu.

AKTAŞ: ŞU AN ORADA DEVRİYELER GEZİYOR

Kul’un sözlerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah aktaş, “İpek Hanım’ın okuduğu yurdun eksikleri değil, bir tweet. Bunları yazan kişinin öğrenci olup olmadığı belli değil. İpek Hanım eminim ki o yurdun nerede olduğunu bilmiyor. Bilmediği gibi bir hesaptan gördüklerini bize okuyor. Eleştiri yapın ama yerine gidin görün ve bir eksik varsa o zaman konuşun. Ben gittim oraya. Güvenlikle ilgili sıkıntı gördük ve emniyet güçlerine bilgi verdik. Şu anda orada devriyeler geziyor. Yeni bir yer kurulmuş, tabii ki eksikleri olacak. Ama aylarca oraya insanlar çıkacak otobüs bulamadı. O ne olacak? İpek Hanım burayı bilmiyor. Eğer gitmek isterse ben götürürüm” ifadelerini kullandı.

ÖNAL: BİRİLERİNİN AVUKATLIĞINA SOYUNMANIZA GEREK YOK

Tartışmalarda son sözü alan Meclis Başkan Vekili Önal, şunları söyledi; “İpek Hanım, herkesin duyarlı olması gereken bir konuyu dile getirdi. Bu konuda birilerinin avukatlığına soyunmanıza gerek yok. Bu sorunları yaşayanlar bizim kardeşlerimiz KYK’larda sorunların olduğu ve bunların çözülmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. KYK’da yaşanan sorunları anlattı arkadaşımız. Burada kimsenin peki göstermesine gerek yok. Bu konular ortak mücadele etmemiz gereken alanlar.”

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yemeksiz yemekhane, fareli çekmece… Bir yurt skandalı da Bayraklı’dan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.