TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka'dan DİSK’e yanıt geldi

İş bırakma eylemi sebebiyle sendika üyeleri hakkında suç duyurusu yapılmasının ardından Karşıyaka Belediyesinden DİSK’in tepkisine yönelik açıklama geldi

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka'dan DİSK’e yanıt geldi

RABİA AYKUT

Karşıyaka Belediyesi iştirakleri Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.’de yaşanan maaş ödeme krizi nedeniyle DİSK’e bağlı Genel-İş 8 Nolu Şube yönetimi geçen şubat ayında Örnnekköy Şantiyesi’nde iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. Karşıyaka Belediyesi yönetimi ise iş bırakma eylemi nedeniyle Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. DİSK Ege Bölge Temsilciliği bu kararın ardından basın açıklaması yaparak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a “Bu suç duyurusunu kendilerine kara bir leke olarak iade ediyoruz” sözleriyle sert tepki gösterdi. DİSK’in tepkisinin ardından bu kez Karşıyaka Belediyesi’nden konuyla ilgili detaylı bir açıklama geldi. 

TANIMADIĞIMIZ KİŞİLERCE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamanın tamamında, “Gerçekleştirilen eylem, yetkili sendika şubesince alınmış bir karar üzerine usulüne uygun şekilde yapılmış bir eylem değildir. Bu eylemle ilgili en önemli hassasiyetimiz, Karşıyaka Belediyesi işçilerinin katılmadığı, dışarıdan getirilen kim olduğunu bilmediğimiz, tanımadığımız kişilerce gerçekleştirilmesidir. Bu yol kapatma, normal mesai saatinde hizmet araçlarının çalışmasına engel olacak şekilde yapılmıştır. Eylemciler konuşularak ikna edilmeye çalışılsa da eylem 2 saate yakın sürdürülmüştür. Hukuka uygun olmayan bu eylem, kamu hizmetini aksattığı ve engellediği için, adli makamlara bildirme gereği duyduk. Belediyemizin işleyişine engel olan benzer her türlü hukuksuz eylem için aynı tavrı göstermekten geri durmayacağımızı ifade etmek isteriz. Ancak suç duyurusunun DİSK’in veya Genel-İş sendikasının yönetimi ve kurumsal yapısına karşı yapılmadığının da altını çizmek isteriz. Başvuru, şantiye kapatma eylemini gerçekleştiren, belediyemizle bir çalışan bağı bulunmayan kişilerin tespiti ve bunlar hakkında işlem yapılması talebiyle yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.