TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’daki kriz sürüyor: Sendika ve işçiler eylem yaptı!

Karşıyaka Belediyesi şirketlerinden Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.’deki ödeme krizi sürerken, sendika ve işçiler belediye binası önünde bir kez daha toplandı

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 11:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka’daki kriz sürüyor: Sendika ve işçiler eylem yaptı!

ÇAĞLA GENİŞ

Karşıyaka Belediyesi iştirakleri Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.’de yaşanan ödeme krizi devam ediyor. DİSK’e bağlı Genel-İş 8 Nolu Şube yönetimi geçen şubat ayında Örnekköy Şantiyesi’nde iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. Karşıyaka Belediyesi yönetimi ise iş bırakma eylemi nedeniyle Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. DİSK Ege Bölge Temsilciliği bu kararın ardından basın açıklaması yaparak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a “Bu suç duyurusunu kendilerine kara bir leke olarak iade ediyoruz” sözleriyle sert tepki göstermişti. DİSK’in tepkisinin ardından bu kez Karşıyaka Belediyesi’nden konuyla ilgili detaylı bir açıklama gelmişti. Belediyenin açıklamasında, eylemin yetkili sendika şubesince alınmış bir karar üzerine yapılmadığı ve hukuksuz olduğu vurgulandı. Belediyenin açıklamasının ardından bu kez Genel-İş 8 Nolu Şube tarafından Karşıyaka Belediyesi önünde bir kez daha eylem gerçekleştirildi. İşçilerin ve şube başkanlarının katılımıyla yapılan eylemde, “İş ekmek yoksa barış da yok, “İşçiler açken başkanlara huzur yok” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı. Eylem esnasında Kent A.Ş. işçilerinin hesabına Karşıyaka Belediyesi tarafından 2 bin lira yatırılırken, işçiler “Sadaka değil toplu sözleşme” diye haykırdı.

Karşıyaka eylem

BİZ MAFYA MIYIZ?

Konuşmasının başında Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan açıklamadaki, “Gerçekleştirilen eylem, yetkili sendika şubesince alınmış bir karar üzerine usulüne uygun şekilde yapılmış bir eylem değildir. Bu eylemle ilgili en önemli hassasiyetimiz, Karşıyaka Belediyesi işçilerinin katılmadığı, dışarıdan getirilen kim olduğunu bilmediğimiz, tanımadığımız kişilerce gerçekleştirilmesidir” sözlerine yanıt veren Genel-İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “Biz DİSK Genel İş Sendikasıyız, mafya mıyız ki dışarıdan adam tutup getirelim. O gün orada bulunan herkes DİSK Genel İş Sendikası’nın temsilci ve yöneticileridir. Orada bulunan araç da burada bulunan sendikamızın aracıdır. Bunu da herkes böyle bilsin” dedi.

MAAŞLARI GÜNÜNDE ÖDEYİN

İşçilerin geçmiş dönemden kalan alacakları olduğunu bir kez daha yineleyen  Gümüştekin, “Karşıyaka Belediyesi’nde yine bir maaş kriziyle karşı karşıyayız. Yine sendikamıza bağlı bulunan iki şirketin alacaklarını sıralamak istiyoruz. Kent A.Ş.’nin 2021 yılından kalan iki ikramiyesi, 2022 yılından kalan toplu iş sözleşmesi farkı, Haziran 2023 maaşının yaklaşık üçte ikisi. Personel A.Ş.’nin 2022 yılından kalan toplu iş sözleşmesi farkı hala yatmamıştır. Artık buradan işçilerin ne kadar zor durumda olduğunu, borçlarını ödeyemediğini, icralık olduğunu, tefeciden borç aldığını anlatmayacağız. Sayın belediye yetkilileri, sadece size diyeceğimiz işçilerin Karşıyaka Belediyesi işçileri olduğunu unutmayın. Ve maaşlarını, alacaklarını gününde ödeyin” diye konuştu.

HER GÜN BURADA OLACAĞIZ

Pazartesi gününden itibaren her gün belediye binası önünde eylem yapacaklarını açıklayan Gümüştekin, “Artık yeter. Her gün ödemediğiniz alacaklarımız eriyor, pul oluyor. Bunun farkına varın. Televizyon programlarında işçilerimizin maaş alacağı yok demeyin. Üyelerimizin alacağı var. İkramiye ve gıda yardımları toplu iş sözleşmemizde belirtildiği gibi her ay ödenir diyor. İşçiler bizim maaş değil dediğiniz ikramiye ve gıda yardımıyla geçiniyor. Şimdi soruyorum size. Maaşın 6 bin TL’si yattı. Gerisi kaç taksitte yatacak? Biz bunu bilmiyoruz. Artık her ay maaşlar kaç taksitle yatacak diye sormak istemiyoruz. Yeter artık, yeter. İşçinin maaşını, alacağını ödeyin. Pazartesi gününden itibaren her gün saat 13.00 ile 15.00 arasında belediye önünde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.