TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karataş Basın Merkezi düzenlenen törenle açıldı

Karataş Basın Merkezi yenilenerek İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin hizmetine sunuldu. İGC Başkanı Dilek Gappi, “Sosyal bir ortam sunuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 09:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karataş Basın Merkezi düzenlenen törenle açıldı

AYSELİN UZUN

Karataş Basın Merkezi yenilenerek hizmete açıldı. Açılışa, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İGC önceki dönem başkanı Misket Dikmen, CHP İzmir önceki dönem milletvekili Atila Sertel, Arslan Güneydoğu Gazetecilik Matbaacılık ve Kağıtçılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İLKSES, İlkhaber ve Güney Hakimiyet gazeteleri imtiyaz sahibi Halil Arslan, İGC Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

DSC_2490

Karataş Basın Merkezi’nin yenilenme çalışmaları hakkında bilgi veren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “İzmir’de yaşadığımız depremin ardından burada uzun süre zor koşullarda çalışmak durumunda kaldık. Yapının ciddi bir bakım ve tadilata ihtiyacı olduğunu görüyorduk. Ekip ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte yaklaşık 10 ay olumsuz koşullarda çalıştık. Bu sıkıntıları bizimle birlikte üyelerimiz de yaşadı. Yaklaşık bir yıldır Uluslararası Basın Merkezi’nde çalışmalarımızı sürdürürken, Karataş binasının da üyelerimize yakışır bir şekilde açılması için planlamalarımızı yaptık ve bugün üyelerimizle burada buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK DA KULLANILACAK

İGC Başkanı Gappi, Karataş Basın Merkezi’nin aynı zamanda kültür merkezi de olacağını dile getirdi. Gappi, “Biz istiyoruz ki burası aynı zamanda bir kültür merkezi olsun. O yüzden eylül ayından itibaren, burada sık sık kültürel etkinlikler olacak. Şiir dinletileri, edebiyat buluşmaları olacak ve bizler sizin talebiniz neyse bunu yerine getirmek için çabalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca bu açılış sürecinde, Konak Belediye Başkanımız sayın Abdül Batur sözümüzü ikiletmedi. Ne söylediysek başkanımız yardımcı oldu. Kendilerine de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

DSC_2506

“UMUDUNUZU KAYBETMEYECEĞİZ”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve diğer yöneticiler ile merkezin açılış aşamasında uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Batur, “Umudunuzu kaybetmeyeceğiz” diyerek yaklaşan yerel seçimlere dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “Karataş Basın Merkezi’nin binası elden geçirilmesi gereken, tadilat yapılması gereken bir noktadaydı. Hep birlikte, kendisinin de bize ilettiği sorunları çözmeye çalıştık. Kısa sürede güzel bir çalışma yapıldı. Buradaki gazeteci dostlarımızın lokal olarak kullanabileceği bir mekan, yeniden düzenlenmiş oldu. Özellikle Gazeteciler Cemiyeti’nin değerli başkanı ve yöneticileri ile bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Gerek bu çalışmalar gerekse diğer çalışmalar toplumda ve özellikle dar gelirli kesimlerde yapılan projelerde sayın Dilek Başkanımızın ve değerli yöneticilerimizin desteğini alıyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Burada beraber olmak çok güzel, umudun kaybolduğu yerden yeni umutlar yeşerir. Hiçbir şekilde umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Bir gün her şey çok güzel olacak” dedi.


BAŞKA KENTLERDE BÖYLESİ YOK

Cemiyetin hayata geçirdiği Karataş Basın Merkezi projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İLKSES Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan, “Karataş Basın Merkezi çok güzel bir yer olmuş. Konum olarak da çok güzel. Cemiyetin böyle bir merkezi İzmir’e kazandırması çok önemli bir girişim. Açılışta ayrıca Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da vardı. Kendisi merkeze kütüphane kazandıracağını ve katkıda bulunacağını söyledi. Bu da önemli ve çok güzel bir katkı. Sadece İzmirli gazetecilerin değil, emeklilerin de oturup güzelce vakit geçirebileceği bir yer. Ben çok beğendim. Başka kentlerde böyle yerler oldukça nadir, çok bulunmuyor. Eylül ayından sonra Karataş Basın Merkezi'nin aynı zamanda bir kültür merkezi olarak kullanılacağı söylendi. Bu İzmirliler için bir kazanım bence. İzmir’e böyle bir yeri kazandırdıkları için emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.