TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kani Beko: Soyer’e bir fırsat daha

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin konuşan Kani Beko, “Tunç Soyer’e bir fırsat daha vermek gerekir diye düşünüyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 10:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kani Beko: Soyer’e bir fırsat daha

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İzmir Milletvekili Kani Beko, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu. Kent siyasetine dair önemli dipnotlar aktaran Beko, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin, “Tunç Soyer’e bir fırsat daha vermek gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Öte yandan, mevcut siyasal iktidarın İzmir’e bakış açısının da değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Beko, “Ankara’daki vergiler adaletli bir şekilde dağıtılmış olsaydı İzmir’de bulunan Tunç Soyer ve ekibi daha da başarılı olurdu” mesajını verdi.

kani beko

SOYER MEGA PROJELERE İMZA ATTI 

Kani Beko, şunları aktardı: “Belediye hizmetleri bana göre şöyle, birinci dönem belediye başkanlarımız çalışmalarına başlarlar. Kısa vadeli, orta vadeli, uzun vadeli projeler üretirler. Özellikle uzun vadeli projeleri siz 4 yılda, 5 yılda bitiremezsiniz. Tunç Soyer göreve geldiği günden bu yana mega projelere imza attı. Mesela Buca Metrosu'nun bitişini ben görmek isterim. Narlıdere Metrosu'nun bitişini görmek isterim, Çiğli raylı sisteminin hayata geçirildiğini görmek isterim. Tüm bu çalışmaları başlatanların sonunu da getirmesini isterim. Dolayısıyla Tunç Soyer’e bir fırsat daha vermek gerekir diye düşünüyorum… Buca’da trafik sorunu yıllardır kangren halde. O yüzden Buca Metrosu'nun inşası herkesi mutlu etti. Başlatan ise Tunç Soyer. Haliyle onun tamamlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bir şansı daha hak ediyor.”

BU KENTTE NEDEN HİZMETLER TAMAMLANMIYOR?

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bazı ilçelerde eksiklikler görebilirsiniz. Bazı yanlışlar da olabilir” diyen Beko, “Ama bunu İstanbul’da, Ankara’da ya da AK Parti’ye bağlı belediyelerde de görmek mümkün… Her şeyden önemlisi bizler vatandaşlar olarak vergi veriyoruz. Ödediğimiz verginin karşılığında ise hizmet görmek isteriz. Ve bu noktada İzmir’e bakmak lazım. Bu kentte neden hizmetler tamamlanmıyor? Mevcut siyasal iktidarın İzmir’e bakış açısını da değerlendirmemiz gerek. AK Partili belediyelere baktığımız zaman aynı adaleti İzmir’de göremiyoruz. Ankara’daki vergiler adaletli bir şekilde dağıtılmış olsaydı İzmir’de bulunan Tunç Soyer ve ekibi daha da başarılı olurdu. Ayrıca özellikle büyükşehirler için diyebilirim ki, İstanbul’daki Ekrem İmamoğlu, Ankara’daki Mansur Yavaş, İzmir’deki Tunç Soyer’in mutlaka kısa, orta ve uzun vadeli projeleri olmalı” ifadelerini kullandı.

Kani Beko, son olarak “Bizler güzel bir ülkenin çocuklarıyız. Güzel bir ülkede yaşıyoruz. Verimli topraklarımız var. Ve bu verimli topraklarda bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek var oluruz” çağrısında bulundu.  

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Batur ‘Sular temele ulaştı’ demişti: Güçlendirme Kordon’u kurtarır mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.