TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirlilerden helallik istediler: Mecliste duygu dolu veda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019-2024 yönetim dönemi son oturumunda meclis üyeleri yaptıkları duygu yüklü konuşmalarda meclise ve İzmir halkına veda ettiler

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 19:29
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
İzmirlilerden helallik istediler: Mecliste duygu dolu veda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019-2024 yönetim dönemi ve Mart ayı son meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi.

2019-2024 dönem meclis üyelerinin veda konuşması yaptığı oturumda meclis üyeleri ve grup başkanvekilleri de yönetim döneminin son oturumunda duygusal konuşmalar yaparak hem meclise hem de İzmir’e veda ettiler.

BOZTEPE: KOCAOĞLU’NUN 15 YILDA YAPTIKLARINDAN DAHA UZUN GELDİ

Gündem dışı konuşmalarda söz alarak veda konuşması yapan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Hem sizin hem de bizim için zor bir dönemdi. Alnımızın akıyla, çok da büyük tartışmalara girmeden bu dönemi bitirdik. Bu 4 yıl bize, geçmiş dönemde Sayın Kocaoğlu’nun 15 yılda yaptıklarından daha uzun geldi. 2019’da göreve geldiğinizde hemen hemen başta genel sekreter olmak üzere Sayın Kocaoğlu’nun bürokratlarıyla çalıştınız. Siz bu konuda çok eleştirildiniz ve birçoğu size sahip çıkmadı. Bu yanlışı yaptılar. Grup eski Başkanvekili ve Meclis Başkan Vekili Mustafa Bey (Mustafa Özuslu) bu meclisi uzun süre yönetti. Kendisi yönettiğinde meçlilerde hep tartışma olur ve çok uzardı. 1,5 saat meclis sürerse 1 saatinde o konuşmuştur. Ben bir meclis dışında tüm meclislere katıldım. Komisyon toplantılarını hiç kaçırmadım. Ben bir görev aldıysam onu yapmaya çalışırım. Hep kendim konuştum, kimseye sataşmadım, çamur atmadım. Bizim burada siyasi olarak verdiğimiz kararlar muhakkak vardır. Ama isteyerek bilerek hiçbirimiz bu kente kötülük yapmadık. Hatamız olduysa affola” dedi.

AYDIN: BELKİ HER ŞEYDE ANLAŞAMADIK AMA…

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, doğayla uyumlu yaşam ve yönetim göndermesi yaparak, “Spinoza temel felsefi yaklaşımı olarak doğa ile uyumu ve insanın kendini bu doğanın bir parçası olarak var etmesini esas alır. Doğanın efendisi değil, bir parçası olduğunu unutan insanoğluna İzBB Başkanı gibi önemli bir koltukta hatırlatan biri oldunuz benim için. Bence en önemli kısım buydu. Sizin için birçok kişinin söylediği tevazu ve nezaket sözlerinin kişinin kendisi değil sizin yaşamın kendisine dair olması önemliydi. Bunu da 2019-2024 stratejik planında gösterdiniz bu meclis ve siz, toplumun sorunlarının çözümünün siyasette olduğunu bir kez daha gösterdiniz. Siyasetin bu kadar kötü olduğu, değersizleştirildiği, siyasetçilerin değersizleştirildiği böyle bir dönemde başka bir siyasetin mümkün olduğunu gösterdiniz. Bana son 2 yıldır grup başkanvekili olma gururunu yaşatan meclise ve size, meclisteki muhataplarına insanca bir dil göstermeye ve bu şekilde temasta olmaya çalıştım. Biz yürüdük. Burada yürümek bir metafor. Bu yolda yürürken birbirimize sarıldık, tartıştık, kızdık, dayanıştık. Bazen bu yolda zorluklar ile karşılaştık. Yolda bizi bırakanlar, yolda bıraktıklarımız oldu. Bizler yolda yürümeye devam ettik ve devam edeceğiz. Belki biz bu mecliste her şeyde anlaşamadık ama en azından neyde anlaşamadığımızda anlaştık. Bu çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

HIZAL: MARATONUN SONUNA GELDİK

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘maraton’ benzetmesi yaparak şunları söyledi:

“Veda konuşmaları yapmak zordur. 2019 Nisan ayının ilk meclis toplantısı buradaydı. Başladığımız yerde bitiriyoruz. Bu mecliste en fazla konuşan kişiyim belki de. Genelde konuşurken hiç zorlanmadım ama bugün zorlanıyorum. 5 yıl, 190 meclis toplantısı ve 365 saati geride bıraktık. 365 saat İzmirliler'in daha iyi geleceğe sahip olmasına dair bir mücadele verdik. Bazen birbirimize kızdık, küstük… Ama barışmayı bildiğimiz için bu kapıdan çıktığımızda barıştık. Aslında aramızdaki mesafe az. Ortak noktamız İzmir. Belki bakış açılarımız farklı olmuştur ama son itibariyle İzmir için hep birlikte 5 yıl mücadele ettik. Bu 5 yılda hep beraber hüzünlendik, telaşlandık, insanlık tarihinin hiç görmediği bir pandemiyle karşılaştık. Dayanışmayı birlikte gösterdik. 30 Ekim depreminde hepimizi birlikte üzüldük ve hepimiz enkazların başında umutla bekledik, sevinçli bir haber alındığında birlikte sarıldık. Hepimiz birlikte gururlandık. Biz Cumhuriyet'in 100. Yılında meclis üyesi olma gururunu yaşadık. Kuruluşun ve kurtuluşun kendi İzmir’in Kurtuluşu'nun 100. Yılında meclis üyesi olma gururunu yaşadık. Kızdık, eleştirdik, güldük. Ama bitti. Maratonun sonuna geldik. Her ne kadar eleştirmiş olsam da 5 yıl boyunca İzmirliler adına yaptığınız tüm hizmetler için grubum ve kendim adıma teşekkür ediyorum. En çok konuşan ben oldum belki de en çok kıran ben oldum. Kırdıysam affola. Hakkınızı helal edin.”

ŞİMŞEK: BİZLER BU ZORLUKLARI HEYECAN OLARAK ALALIM

MHP’li Meclis Üyesi Hakan Şimşek ise konuşmasında, “Öncelikle Aliağa ve İzmir’de hizmet etmekten onur duydum. Dilim döndüğünce ilgi alanım olan her konuda bir şeyler ifade ettim. Umarım faydalı olmuştur. Evet zor bir dönemden geçtik. Ama insan ne kadar zorlukla karşılanırsa karşılaşsın bunun üzerinden gelebilecek kabiliyete sahip. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaşadıkları sorunların yanında bizler bu zorlukları heyecan olarak alalım. Ben bir görev aldığımda onu sonuna kadar yönetmek benim azmimden geliyor. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımız bilsin. Aliağa’da kapısını çalacağınız bir kardeşiniz var” ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: BUGÜN SON MECLİSİMİZ

Uzun dönem İYİ Parti Grup Başkanvekilliği yapan ancak istifası sonrasında Bağımsız Meclis Üyesi olarak görevine devam eden Kemal Sevinç ise, “5 yıl boyunca yapıcı, yol gösterici bir başkanla görev yaptık. İzmir’e çok güzel hizmetlerde bulundu. Bugün son meclisimiz. 5 yılda bütün siyasi gruplardaki arkadaşlarım gücünün yettiği kadar bu kent için gayret gösteriler. Ama en çok gayret gösterenlerin başında da sayın başkanım Tunç Soyer oldu. Ben hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Oturumda ayrıca Soyer, konuşması sonrasında Sevinç’e CHP rozetini taktı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.