TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daha önce de reddedilmişti: İller Bankası’na ‘Buca’ için bir veto daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Buca Cezaevi alanına ilişkin planlar bir kez daha gündeme gelirken Meclis’ten İller Bankası’nın itirazına bir veto daha geldi

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 18:36
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Daha önce de reddedilmişti: İller Bankası’na ‘Buca’ için bir veto daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019-2024 yönetim dönemi ve Mart ayı son meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, planlama tartışmalarıyla İzmir’de yılan hikayesine dönen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın karşı karşıya getiren Buca Cezaevi planları yine gündeme geldi.

Geçtiğimiz aylarda uzun süren tartışmalar sonrasında alanda Büyükşehir tarafından plan yapılmasına ilişkin "Rekreasyon Alanı (özel projesine göre)", "Genel Otopark Alanı", "Hafif Raylı Toplu Taşıma İstasyonu" ve diğer kamusal kullanımların belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Önerisi Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ oylarına karşı ‘oy çokluğu’ ile kabul edilmişti.

MECLİS KARAR VERDİ

Planların hazırlanıp askıya çıkarılmasının ardından planlara, Buca Cezaevi’nin yıkılmasının ardından mülkiyetinin devredildiği İller Bankası’ndan itiraz gelmişti. Kurumun 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’na yaptığı itiraz bir önceki oturumda Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ oylarına karşılık CHP ve İYİ Parti’nin ‘evet’ oylarıyla oy çokluğu ile reddedilirken, son oturumda ise İller Bankası’na bir veto daha geldi.

Kurumun, Buca Cezaevi için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yaptığı itiraz da hem komisyonlarda hem de mecliste reddedildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda oy çokluğuyla reddedilerek meclise gelen İller Bankası itirazı, mecliste de Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ oylarına karşılık CHP ve İYİ Parti’nin ‘evet’ oylarıyla oy çokluğu ile reddedildi.

İlgili gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“Belediye Meclisimizin 15/11/2023 tarihli ve 05.1164 sayılı Kararı ile uygun bulunarak onanan ve Buca Belediye Başkanlığınca 22/01/2024-20/02/2024 tarihleri arasında askıya çıkarılan İnönü Mahallesi, 673 ada ve çevresinin, Belediyemizin ilgili Daire Başkanlıklarının talep ve projeleri doğrultusunda, ilçenin kamusal açık alan ve bölgesel otopark ihtiyacının karşılanması, "İzmir Hafif Raylı Sistemi 5. Aşama Üçyol-Buca Metro Hattı Projesi" kapsamında istasyon alanının ayrılması, alanın cezaevine yönelik geçmiş kullanımından yola çıkılarak kültürel miras, kent hafızası kapsamında yer altında müze kullanımının yer alması amaçlarıyla, "Rekreasyon Alanı (özel projesine göre)", "Genel Otopark Alanı", "Hafif Raylı Toplu Taşıma İstasyonu" ve diğer kamusal kullanımların belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisine, askı süresi içerisinde İller Bankası A.Ş. tarafından yapılan itirazın oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.