TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de suya yeni zam mı gelecek?

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında İzmir’de su zamları ÜFE’ye bağlanırken Haziran ayında gelecek ÜFE zammının yanı sıra yeni bir ara zam yapılması bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de suya yeni zam mı gelecek?

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU)’nün Şubat 2022’de gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurulu’nda İzmir’deki su zamları, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)’ne bağlanmıştı.

Kararın ardından Mart 2022 tarihinden itibaren İzmir suyuna yapılan ara zamlarla birlikte yüzde 170’ün üzerinde zam gelirken son olarak Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla İzmir’de suya Haziran ayında yapılacak ÜFE zammı da belli olmuştu. Nisan ayı ÜFE verilerine göre suya yüzde 0,81 oranında zam yapılması öngörülürken konutlarda 0-10 metreküp suyun fiyatının 14,15 liraya çıkması bekleniyor.

YENİ ZAM KAPIDA MI?

Öte yandan; 22 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan İZSU Genel Kurul Toplantısı'nda yeni bir zammın daha gündeme gelmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre; bugüne kadar yönetim kurulu tarafından yapılan tarife düzenlemeleri artık meclis toplantılarında gündeme getirilecek ve ücretlendirmeler yeni formüle bağlanacak.

Toplantı gündeminde “01.06.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere hazırlanan su ve atık su tarifemizde ekte belirtilen değişikliklerin uygulamaya konulmasının görüşülerek karara bağlanması” ifadeleriyle yer alan madde kapsamında suya, ara zam yapılmasının gündeme geleceği öne sürülürken tarifenin ayrıntılarının ilk meclis toplantısında sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilerek komisyonda karara bağlanacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.