TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de suya mart zammı belli oldu

Ocak ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte İzmir’de suya mart ayında uygulanacak zam oranı da belli oldu. Kentte su, yüzde 4,15 oranında zamlanacak ve konutlarda en düşük tarife 13,94 lira olacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de suya mart zammı belli oldu

TENZİLE AŞÇI

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Şubat 2022’de gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurulu’nda İzmir’deki su zamları ÜFE’ye bağlanmıştı. Geçtiğimiz yıl boyunca yaklaşık yüzde 200 oranında zamlanan su fiyatlarına 26 Ocak tarihinde düzenleme getirilmiş, konut ve konut dışı abonelerin ilk kademe su tarifelerinde yüzde 7 oranında indirim yapılırken ÜFE uygulamasının devam etmesine karar verilmişti. Öte yandan; ocak ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte İzmir’de suya mart ayında uygulanacak zam oranı da belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 4,15 olarak açıklanırken suya da yüzde 4,15 oranında zam gelecek.

GÜNCEL TARİFE

Yapılan zam ile birlikte mart ayında konutlarda 0-10 metreküp suyun fiyatı 13,39 liradan 13,94 liraya, 11-20 metreküp suyun fiyatı 15,92 liradan 16,58 liraya, 21 metreküp ve üzeri suyun fiyatı ise 29,81 liradan 31,04 liraya yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.