TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de gençler, gençler için çalışıyor

İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ev sahipliğinde topanan yerel gençlik stratejisi çalıştayında konuşan İzmir Gençlik Meclisi Başkanı Kaplan, ''Gençlerin gençler için çalışma yürütmesi oldukça kıymetli'' dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 17:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de gençler, gençler için çalışıyor

İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ev sahipliğinde 35 farklı sivil toplum kuruluşu, üniversite öğrenci toplulukları ve inisiyatifilerin katıldığı yerel gençlik stratejisi çalıştayı 5 Ağustos Pazar günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nde bulunan Prof. Dr. Zeki Arıkan Kitaplığı ve İzelman Kitap Kafe'de gerçekleşti.

Sabah erken saatlerde başlayan programda katılımcılar belli konu başlıklarıyla takımlara ayrılıp şehirdeki sorunları ve eksiklikleri görüştürler ve bunların çözüme kavuşması için neler yapabileceklerini tartışarak sonuç raporlarını tamamladılar.

FARKLI ALANLARDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLDÜ

Toplantılar 5 farklı tematik alanda yapıldı. Teknoloji ve Girişim, Katılım, Ruh ve Beden Sağlığı, Eğitim ve Yaşayan Şehir başlıklarının tartışıldığı toplantılarda gençler raporlar oluşturdular. Raporların tamamlanmasının ardından takımlar aralarından sözcüler belirleyerek sunumlarını gerçekleştirdiler. Katılımcılar başta "Ücretsiz staj", "Kültür, turizm ve sanat" gibi birçok konuyu ele aldılar. Ücretsiz stajın mağduriyetlere yol açtığını belirten gençler; bir platform kurularak staj imkanlarının arttırılmasını, staj yapan öğrencilerin sigortasının ödenmesini sağlayacak politikalar üretilmesini, stajyer kabul eden kuruluşların stajyer kabullerini şeffaf ve liyakat esaslı yapmaları için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve sürecin denetlenmesini talep ettiler.

STK'LARIN BİR ARAYA GELMESİ ÇOK ANLAMLI

Gençler, yerel yönetimlerin istihdam süreçlerinde gençlere açılacak alanın genişletilmesini talep ederek ekonomik bağımsızlığın önemine dikkat çektiler. Birçok katılımcının sunumlarını gerçekleştirmesi ardından program sonunda konuşan İzmir Gençlik Meclisi Başkanı Av. İsmail Ferhat Kaplan, "İzmir'de gençlik alanında çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarının ve inisiyatiflerin davetimize katılımından dolayı mutluyuz. Gençlerin gençler için çalışma yürütmesi oldukça kıymetli. Şimdi sırada bu çalışmanın sonuçları üzerinde teknik çalışmalar yürütmek ve çalışmanın diğer ayaklarını tamamlamak var. İzmir'de gençlerin güçlenmesi için çalışan çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesi çok anlamlı. Bu İzmir'i 2026 Avrupa Gençlik Başkenti yapacak olan en büyük manevi güç." açıklamasında bulundu. İHA


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.