TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Valisi uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla gerçekleştirilen vali atamasında Adana Valiliğine atanan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, uğurlandı

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 10:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Valisi uğurlandı

Vali yardımcıları, kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, askeri erkan ve kamu kurumu yöneticileri Vali Köşger'i yeni görev yeri Adana'ya yolcu etti.

uğurlama_ilkses

Vali Köşger, protokol üyeleri ile vedalaşarak kentten ayrıldı.

YAVUZ SELİM KÖŞGER KİMDİR?

3 Ocak 1964 tarihinde dünyaya gözlerini Konya’da açan Yavuz Selim Köşger, eğitimini Ankara Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler dalında bitirdi.

Daha sonra Köşger, 1987–1990 yılları arasında 3 yıl boyunca Dernek Denetçiliği yaptı.

Dernek Denetçiliğinden sonra valilik hamlesinde bulunan Yavuz Selim Köşger, 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Aynı zamanda yurtdışı stajı için İngiltere –Oxford’ta bulundu.

Tekrar Türkiye’ye gelen Köşger, Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç’ta kaymakamlık, Artvin’de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevinden sonra Fransa-Paris’te 5 ay süreyle dil eğitimi ve Fransız İdarî Sistemi üzerine incelemeler yaptı.

2004 yılında daire başkanı olarak atandığı Mahallî İdareler Genel Müdürlüğünde 2006’da genel müdür yardımcısı, 28.05.2010 tarihinde ise genel müdür olmuştur.

3 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Sinop Valiliği görevini, 16 Şubat 2015 tarihinden itibaren Bingöl Valiliği görevini ve 13 Haziran 2017 tarihinden itibaren Aydın Valiliği görevini yürütmüştür.

Son olarak Yavuz Selim Köşger, 09 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İzmir Valisi olarak atanmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla gerçekleştirilen 57 ile vali atamasıyla ilgili yayımlanan kararnamede İzmir Valisi Köşger Adana'ya atandı. AA

izmir valisi_ilkses

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir'de Vali Köşger için veda yemeği düzenlendi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.