TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Otogarı’nın adı ne? İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali nerede?

Izmir Şehirlerarası Terminali hangi semtte? İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali açılış tarihi. İzmir Otogarı’nın adı ne? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 14:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Otogarı’nın adı ne? İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali nerede?

Ege Bölgesi’nin en yoğun otogarlarından biri olan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali, yılın her dönemi pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Yaz sezonu en yoğun dönemini yaşayan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali nerede konumlanıyor? İzotaş İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali hakkındaki diğer bilgiler ve iletişim seçeneklerini, haberimizin devamında sizin için derledik.

İzmir Otogarı’nın adı ne?

İzmir Otogarı, dört mevsim yoğun olarak kullanılan ulaşım noktalarından biridir. Bu nedenle söz konusu alana dair detaylar merak konusu olmaktadır. Bu kapsamda sorulan sorulardan biri Izmir otogarının adı ne şeklinde karşımıza çıkar. Pek çok kişinin kısaca İzmir Otogarı olarak adlandırdığı bu yerin tam adı İzotaş – İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’dir.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali nerede yapıldı?

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali ilk yapıldığında İzmir’in Basmane isimli ilçesinde yer alıyordu. Basmane’de hizmet vermeye başlayan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali, 1975 tarihinde Halkapınar’a taşındı. Günümüzde Bornova’da hizmet veren İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali binasının temeli 8 Mayıs 1997’de atıldı. Faaliyetlerine ise 14 Aralık 1998’de başladı.

İzmir Şehirlerarası Terminali hangi semtte?

Izmir Şehirlerarası Terminali hangi semtte yer alıyor sorusunun yanıtı ilçe olarak Bornova’dır. Terminalin tam adresi ise Karacaoğlan Mahallesi Kemalpaşa Caddesi No:285/2 Bornova, İzmir, Türkiye şeklindedir.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali iletişim bilgileri nedir?

Herhangi bir şehirden İzmir’e ya da İzmir’den herhangi bir şehre yolculuk yapmak isteyen kişilerin uğrak noktalarından biri olan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ulaşmak için birkaç yöntem bulunur. Buna göre İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne adresi üzerinden fiziken giderek, telefon numarasından arayarak, faks numarasını kullanarak ve elektronik posta göndererek iletişim kurabilirsiniz. İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilgili söz konusu bilgiler şu şekildedir:

Adres: Karacaoğlan Mahallesi Kemalpaşa Caddesi No:285/2 Bornova, İzmir, Türkiye

Telefon: +90 (232) 472 10 10

Faks: +90 (232) 472 04 18

E-Posta: izotas@izotas.com.tr

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali hakkındaki diğer bilgiler

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali sırasıyla Basmane, Halkapınar ve Bornova’da hizmet verdi. Günümüzde Bornova ilçe sınırları içerisinde yer alan İzmir Otogarı, toplam 150 bin metrekare alan üzerinde konumlanıyor. Yolcu otobüsleri için 146 adet peron ayrılan İzmir Otogarı’nda bin 200 araç kapasiteli otopark yer alıyor. Hemen yanında 3 yıldızlı bir otelin konumlandığı İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 300 kişilik bir konferans salonu da bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.