TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in tarihi mirasına yön veren TARKEM’de yeni dönem: Dr. Cemil Tugay başkanlık koltuğunda!

İzmir'in tarihi dokusunu koruma ve canlandırma misyonunu üstlenen TARKEM, yeni bir döneme adım attı. Havra Sokağı'nda gerçekleşen TARKEM Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, oybirliğiyle TARKEM Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 18:17
Kaynak: BÜLTEN
İzmir’in tarihi mirasına yön veren TARKEM’de yeni dönem: Dr. Cemil Tugay başkanlık koltuğunda!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni canlandırmak amacıyla 2012 yılında kurulan ve Kamu – özel ortaklık modelinin Türkiye’deki en önemli örneklerinden ve dünyanın sayılı etkili yatırımlarından biri olan TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnş. Yat. Tic. A. Ş.), Kemeraltı ve Çevresi Kentsel Yenileme Alanı içerisinde yer alan, başta çöküntü alanları olmak üzere, belirlenen alanda ihtiyaç odaklı, yenilikçi ve toplumun tüm hedef gruplarını dahil eden gayrimenkul, kültürel mirası hizmet ve organizasyon projeleri üretiyor.

TARKEM kuruluşundan itibaren yaptığı tüm çalışmaları belirli bir vizyon çerçevesinde gerçekleştirmiş ve ana stratejisi ekseninde ilk 5 yılını bu alanın planlamasına ayırmış, ikinci beş yılında ise bu alanda model teşkil edebilecek örnek yatırımlar gerçekleştirmiştir. Bu doğrultuda bugün halihazırda 2024 yılı itibariyle 19 gayrimenkul projesi kapsamında 22 yapı ile ilgili çalışmalarını yürütmektedir.

TARKEM

Dr. Cemil Tugay başkanlığında yola devam

TARKEM'in Nisan ayı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Genel Müdür Sergenç İneler, gayrimenkul ve kültürel miras projelerindeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. İneler, UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı çalışmaları, İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu ve TARKEM'in Avrupa Birliği projelerine ilişkin ilerlemeleri detaylandırdı.

TARKEM, yüzde 50'sini kamunun, geri kalan %50'sini ise İzmir'e ve Kemeraltı'na duygusal bağlılık gösteren 180 ortağın oluşturduğu, 50 milyon TL sermayeye sahip bir ortaklık yapısına sahiptir. Yeni dönemde, Dr. Cemil Tugay başkanlığındaki 15 kişilik Yönetim Kurulu kadrosuyla birlikte, Kemeraltı ve çevresindeki kentsel yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.

2024-2026 yılları arasında görev yapacak olan Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

- Dr. Cemil Tugay - Yönetim Kurulu Başkanı

- Deniz Barçın - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

- Aydın Buğra İlter - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

- Ayşegül Kurtel

- Alp Avni Yelkenbiçer

- Ece Elbirlik

- Fadıl Sivri

- Hasan Eke

- İshak Şikar

- İlknur Rodoplu

- Necip Kalkan

- Serdar Dağıstan

- Salih Özen

- Semih Girgin

- Sergenç İneler

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.