TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Sporun kangreni stat’ yine gündemde: Kasapoğlu ve Tugay ‘Karşıyaka’ için görüşecek

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, bakanlık döneminde temeli atılan ancak yapım süreciyle İzmir’de sporun kangreni haline gelen Karşıyaka Stadı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 11:05
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
‘Sporun kangreni stat’ yine gündemde: Kasapoğlu ve Tugay ‘Karşıyaka’ için görüşecek

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu’na toplantıda, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Grup Sözcüsü Nail Kocabaş ve Büyükşehir Meclisi AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Kişili eşlik etti.

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapan Kasapoğlu, İzmir yatırımlarının devam edeceğini taahhüt etti.

Kasapoğlu ayrıca, İzmir’de yapımı ve devir işlemleriyle ‘sporun kangreni’ haline gelen Karşıyaka Stadına ilişkin de bilgi verdi.

KASAPOĞLU: BİZ HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEKTE KARARLIYIZ

31 Mart yerel seçimleri sonuçlarını yorumlayan Kasapoğlu, AK Parti’nin seçim süre inde İzmir için ortaya koyduğu projelerin gerçekleştirileceğini belirterek “Türkiye, demokrasisinin gücünü ve milli iradeye saygısını her seçimde yukarı çıkaran bir ülke. Bunu Mayıs 2023’te nasıl yaşadıysak 31 Mart’ta da yaşadık. Milletimiz sandığa koştu ve milletimiz ne dediyse başımızın tacıdır. Milletimizin iradesinden başka irade tanımadık ve tanımayacağız. 31 Mart seçimlerinde Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etmiştir. Seçimleri huzur içinde ve şaibe ortaya koymaksızın gerçekleştirdik. Seçim tablosunda bir demokratik olgunluk ve şölen var. Tüm siyasi partilere, bir fikir ve irade ortaya koyan tüm adaylara teşekkür ediyorum. Seçilen tüm adayları da tebrik ediyorum. Cumhur İttifakı olarak büyük bir çaba ortaya koyduk. İzmir bizim için çok kıymetli. İzmir’imizi için güzel hedeflerimiz ve hayallerimiz vardı. Gerçek belediyecilikle tanıştırma hayallerimiz vardır. Tabii halkımızın iradesi başka yönde oldu ama biz hayallerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız. Biz bugün kadar hep iyinin, doğrunun, hizmetin, hizmetkar belediyeciliğin ve milletin menfaatinin ve faydasının yanında olduk. Bundan sonra da öyle olacağız. O yüzden hem büyükşehir hem de ilçelerde İzmir’in hayrına ne varsa onu en hızlı şekilde gerçekleştirmenin peşinde olacağız. Teşkilatımız her zamanki inançla İzmir hayallerinin peşinde. Biz refleksleri güçlü bir parti ve milletin mesajını doğru okuyan bir hareketiz. İnanıyorum ki bu süreçlerdeki mesajı en iyi şekilde okuyup refleksimizi en kısa sürece ortaya koyacağız. İzmir dünya şeri ve özel bir şehir. İzmir’in bir yerel yönetim mantığıyla çok ama çok çalışılması gereken bir şehir olduğu kanaatindeyiz. Başta güvenli konutlar olmak üzere deprem gerçeğiyle ilgili ciddi çalışmalar yapılmalı. Hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerini İzmir’in yaşam kalitesi, çevre, sosyal yaşam, sosyal yardım, İzmir’in gençlerine, kadınlarına ve çocuklarına ciddi faydalar ortaya koymak gerekiyor. Ben bu sorumluluğun çok büyük bir sorumluluk olduğunu ve bu sorumlulukların takipçisi olacağımızı söylüyorum” dedi.

“MİLLETİMİZİN İRADESİNİ BAHANELERLE ÖRTME ÇABASINDA OLMADIK”

Seçim sonuçlarını kabullenmede muhalefetin genel seçimler sonrasında söylediklerinin kıyasına giren Kasapoğlu, “Biz her zaman milletimizin refleksleriyle hareket ettik. Onların mesajını ve iradesine saygı duyduk. Biz hiçbir zaman hakir gören ve küçümseyen taraf olmadık. Muhalefet her seçimde bahaneler buldu. ‘Ölülere oy kullandırdılar’, ‘Halk kandırıldı. Kömürle, simitle kandırdınız’ dediler. Onlar hep bahane ürettiler. Bizler hiçbir zaman milletimizin iradesini bahanelerle örtme çabasında olmadık. Biz bugüne kadar nasıl çalıştıysak yine öyle çalışıp üretmeye devam edeceğiz. Önümüzde 4 yılı aşkın bir süre var. Göreceksiniz. Çok kısa bir sürede ekilen tohumların ve yapılan çalışmaların sonuç verdiğini göreceksiniz bizim anlayışımızda hiçbir zaman ümitsizlik yok. Ümit, umut ve gayret var. O nedenle söylüyorum. 31 Mart sürecinde İzmir hayallerimiz vardı. Hala var ve onları yapacağız” diye konuştu.

“İZMİR’İN GENÇLERİ, İZMİR’İN EN BÜYÜK UMUDU”

Genç potansiyele dikkat çeken Kasapoğlu, “Hem bakanlık dönemimde hem de şimdi gençler her zaman en önemli yol arkadaşımız oldu. Gençlerimizin gerçekçi olduğunu her bir kez tekrar gördük. Onların asla boş hayaller peşinde olmadığını gördük. Onların bu ülke için bir şeyleri ortaya koyma iradesinde olduklarını gördük. Bizler her zaman gençlerimizin potansiyelinin farkında olduk ve olacağız. Bu ülkeyi yukarıya taşıyacak olan gençlerimiz. İzmir’in gençleri, İzmir’in en büyük umudu. O yüzden İzmir’de yeni bir hikaye yazma adına gençler en büyük yol arkadaşımız. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

“GÜRSEL AKSEL STADI BİZİMİ İÇİN BÜYÜK BİR GURUR KAYNAĞIDIR”

Geçtiğimiz Pazar günü İzmir’in takımı Göztepe’nin Süper Lig’e çıkaran şampiyonluğunu da tebrik eden Kasapoğlu, “Geçtiğimiz günlerde bir sevinci birlikte yaşadık. Göztepe Süper Lig’e çıktı. Büyük bir özveriyle inşa ettiğimiz Gürsel Aksel Stadı bizimi için büyük bir gurur kaynağıdır. Stadımız Süper Lig’e çok yakışacak. İzmir’imiz bir spor şehri. Tüm kulüpleri ve branşlarıyla spor şehri Darısı diğer kulüplerin başına olsun diyorum” dedi.

 “ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE CEMİL TUGAY İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

İzmir’in spor konusunda kangren sorunu olan Karşıyaka Stadında bir gelişme olup olmadığı konusunda da bilgi veren Kasapoğlu, şunları söyledi; “İzmir’de üç stadın temelini attık. Karşıyaka Stadı, Göztepe Stadı ve Göztepe Stadı. Üçü için de çok ciddi bütçeler ayırdık. Temellerini aynı anda attık. İlk açacağımız stat, Karşıyaka Stadıydı. Ama meslek odaları mahkemeye gittiler ve bir kez yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Şu anda oranın temelinde 200 milyona yakın bir maliyet var. Biz samimiyetle başladık ve samimiyetle bitirdik diğer statlarda. Ama Karşıyaka Stadına engellenmeler bizi başarıya ulaştırmadı. Cemil Tugay Karşıyaka Belediye başkanıyken görüştük. ‘bize devredin, büyükşehir ile yapacağız’ dedi. İlgili protokolleri gönderdik. Ama olmadı. Önümüzdeki günlerde Cemil Tugay görüşeceğiz. Biz katkıdan yanayız. Bunla ilgili bürokratik süreçleri tamamlama ve devri noktasında hazırız. Büyükşehir Belediyesi’nin bu stadı alıp bitireceğine ilişkin taahhüdü var. Umuyorum ki bunu yaparlar.”

“İŞBİRLİĞİ YAPMASI GEREKEN NOKTALAR VAR”

İzmir için merkezi idarenin yeni dönem de yatırımlarının devam edeceğini belirten Kasapoğlu, “Biz merkezi hükümet olarak bugüne kadar İzmir için çok büyük çalışmalar yaptık. Altyapısı, ulaşımı, sağlığı ve eğitimiyle. Bundan sonra yine aynı hızla merkezi idare olarak İzmir ile ilgili yapabileceğimiz her şeyi yapmaya devam edeceğiz Merkezi hükümete ne düşüyorsa yola devam. Ama burada yerel yönetimlerin dokunması ve işbirliği yapması gereken noktalar var. Bizim hizmet anlayışımızda bize oy verdi vermedi asla olmaz” ifadelerini kullandı.

SAYGILI: BU KAYBETMENİN BİR KAYIP OLDUĞUNU DEĞİL…

Seçim sonuçlarına değinerek halkın mesajını aldıklarını ifade eden İl Başkanı Saygılı ise “Bir seçim süreci geçirdik. Bu süreçte başta sayın bakanımız olmak üzere İZBB adayımız Hamza Dağ, ilçe belediye başkan adaylarımız, vekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte yoğun tempolu bir seçim atmosferini geçirdik. Seçim sonuçları itibariyle çok ciddi bir şekilde dersler ve mesajlar aldığımız, bu mesajların yerine ulaştığı bir süreç yaşıyoruz. Halkın bize verdiği mesajların doğru bir şekilde anlaşılması ve doğru kararların alınması in çalışıyoruz. 2024 yerel seçimlerinde Türkiye’de ve İzmir’de kazanan-kaybeden ayrımı yasaktansa İzmir’in kazanması sonucunda yorum yapılmasını arzu ederdik. NE yazık ki ceketi koysam alırım mantığının hakim olduğu bir süreç yaşadık. Hamza Dağ başta olmak üzere İzmir’in geleceğiyle ilgili ciddi projeler ortaya koyarken hiçbir proje ortaya koymadan 30 ilçenin 28 ilçesinde çok az farklarla kaybettik. Bu kaybetmenin bir kayıp olduğunu değil, 5 yıl boyunca ülkemizin ve İzmir’imizin bu süreci doğru değerlendireceğini, çalışanla çalışmayanın, konjonktürel olarak kazanmış gibi görünenle Türkiye’yi yönetenler arasındaki farkın ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

“BİZ BUNLARI HEMEN UNUTACAK İNSANLAR DEĞİLİZ”

Seçime giden süreçte yaşananların da seçim sonuçlarına etki ettiğini belirten Saygılı, “2019 yerel seçimlerinin ardından pandemi, global ekonomik krizi, Ukrayna-Rusya savaşı ve bölgedeki huzurun olmayışı tüm dünyayı hem de ülkemizi ekonomik anlamda olumsuz etkilemiştir. Üstüne Maraş depremi, 100 milyar doları üzerinde bir zayiata neden olan ve acılar geçiren ülkemiz bu atmosferde seçim atmosferine girdi. Bunlar kolay şeyler değildi. Biz bunları hemen unutacak insanlar değiliz. Konuşacak çok konu ve çözülecek çok problem var. İzmir’de şu anda CHP’nin 28 belediyeyi kazanmış olması, onların ortaya koyduğu bir mücadele olmasını gerektiriyor. İzmir’in sorunlarını Ankara’ya götürüp çözmek isterse Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı; güzel işler başarılabileceğini ortak bir paydada buluşulabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.