TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de otizmli çocuklar için yürüyüş

KEDİ Otizm Derneği, otizmli çocuklara farkındalık için yürüyüş gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da katıldığı yürüyüşte otizmli çocuklar toplumda kendilerine daha kibar davranılmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 16:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir'de otizmli çocuklar için yürüyüş

TUNAY AFYON / KEDİ Otizm Derneği, otizme farkındalık için ikinci yürüyüşünüğ gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Serap Dikmen Ahmetoğlu öncülüğünde düzenlenen ve otizmli bireyler ile ailelerinin de yer aldığı 2. İzmir Otizm Yürüyüşü'ne, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da katılım gösterdi. Belediye başkanlarına katılımları için teşekkür eden Ahmetoğlu, “Otizmle ilgili çok iş olduğunu biliyoruz, yeter ki istensin, yeter ki STK’larla beraber hareket edilsin. Bu anlamda bizim aramızda bulunmanız inanılmaz değerli. Biz anne babalar çocuklarımız adına hep konuşuyoruz ama artık çocuklarımız konuşsun istiyoruz öznelerimiz konuşsun istiyoruz” dedi. Ahmetoğlu’nun, dernekte düzenledikleri atölye çalışmalarında otizmli çocukların belediye başkanlarından, arkadaşlarından ne istedikleri ile ilgili bir liste hazırladığını dile getirmesi üzerine söz verilen otizmli çocuklar, "Sınıf arkadaşlarımızla birlikte oynamak istiyoruz, derslerde öğretmenlerimizden söz hakkı vermelerini, bizlere daha kibar olmalarını istiyoruz” dedi.

50 DOĞUMDAN 1’İNDE OTİZM VAR

Otizm Derneği’nin öncülüğünde bu yürüyüşe katıldığını ifade eden İzmirf Büyükşehir Belediyesi Cemil Tugay, “Toplumumuzun önemli sorunlarından biri olan, çözülmeyecek bir problem değil, eğitim gerekiyor, ilgi gerekiyor, bunları da düşünüp tasarlamamız gerekiyor. Bütün kapsamı ile baktığınızda farkındalık içerisinde olması gerekiyor. Sadece farkındalık değil aynı zamanda harekete de geçmesi gerekiyor. Rakamlar net olmasa da bugün 50 doğumdan 1’inde çocuklarımızın otizm problemi ile birlikte doğduğunu biliyoruz. Bu nedenle küçümsenmemesi gereken bir sorun. Bu dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte bugün burada Konak ve Bayraklı Belediye Başkanlarımız sağ olsunlar yanımızdalar. Hep beraber tüm İzmir’de otizm konusunda azami maksimum farkındalık ve azami bir eylem içinde olacağız” dedi.

ONLARI YAŞAMA KATACAĞIZ

Otizmle ilgili çalışmalarını her alanda olduğu gibi bu sorunun sahipleri ile onların örgütlendiği STK’larla birlikte yöneteceklerini aktaran Tugay, “Ancak çok farkındalık içinde olacağımız bir eylem planı çerçevesinde yoğun çalışma yapacağımızı ifade etmek isterim. Ne kadar çok sayıda çocuğumuzun etkilendiğinin farkındayım. O nedenle mutlaka bu konuda bir çalışma yapacağız. Bu çalışmayı toplum sağlığı çalışması olarak görüyorum. Sonra bir adaptasyon, eğitim çalışması olarak görüyorum. Onları yaşama katacağız. Onların eğitimi ile sağlığı ile katılabildikleri bütün aktivitelerle birlikte aktif olmaları ile ilgileneceğiz. Çocuklarımız çok temiz, çok saf, çok güzeller, bazıları inanılmaz becerikli. Onları sevdiğimizi, onları yaşamın içerisinde görmek istediğimizi, bunun için üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ediyorum. Bu çerçevede pek çok şey yapacağız. Kenti, bu kardeşlerimizin de kullanabileceği şekilde düzenleyeceğiz. Bunda eğitim programlarımız olacak, spor programlarımız olacak ki sporun otizmliler için çok yararlı olduğunu biliyorum ve tabi ki istihdamları ile ilgili de özel çalışmalar yapacağız. Bu güzel etkinliği düzenleyen ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Kamuoyunu farkındalık sahibi olmaya davet ediyoruz ve çalışmalarımızı da takip etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.