TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Çeşme’nin Mega Projesine ne oluyor?

İzmir’in en çok merak edilen projelerinden biri Mega Projesiydi. Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Ümit Yaldız’ın sunduğu ‘Söz Meclisten İçeri’ programında bu konuya dair bir açıklama yaptı. Kent gündeminde bu proje yer almaktaydı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 10:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Çeşme’nin Mega Projesine ne oluyor?

İzmir’in Çeşme ilçesinde İzmir’in Kanal İstanbul’u olarak bilinen bir proje bulunuyordu. Ancak bu konuyla ilgili Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ tarafından bir açıklama yapıldı. Dağ, “Mega projesi çok tartışmalı bir konu. Bakanlık tarafından da o kadar savunulduğunu görmedim. Ben o konuya hiç girmek istemedim. Bu konuda tartışmalar giderilmeli.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Peki, İzmir Çeşme’nin mega projesine ne oluyor? Rafa mı kaldırılacak? İşte tüm merak edilenler...

İzmir Çeşme’nin Mega Projesi Rafa mı Kaldırılacak?

İzmir’in en gözde projelerinden biri mega projesiydi. Ancak Hamza Dağ, bu konuda bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamaya göre şu anda bakanlığın bu projeyle çok fazla ilgilenilmediği ve savunulmadığı anlaşılıyor. Ancak projenin rafa mı kaldırılacağı yoksa uygulamaya mı sokulacağı yönünde net bir açıklama henüz gelmedi.

çeşme mega projesi

İzmir’in Mega Projesi İçerisinde Neler Barındırıyor?

İzmir’in Mega projesi en çok merak beklenen projelerden biriydi. Şu anda uygulamaya geçilip geçilmeyeceği yönünde net bir açıklama bulunmuyor. Ancak insanlar proje içerisinde yer alan uygulamaları merak etmektedir. İşte proje içerisinde yer alan uygulamalar: 20 adet golf sahası, yapılacak turnuvalar uygun spor alanları, kongre, fuar, etkinlik merkezi, kültür ve sanat merkezleri, termal turizm tesisleri, ekstrem spor alanları, tarım ve doğa turizmi, film stüdyosu ve sağlık merkezi gibi alanlar yer alacak. Ayrıca turizm tesisleri denize sıfır olarak planlanmamakta ve sahilde geniş bir bant kullanımı olacaktır.

İzmir Çeşme’nin Mega Projesi Nedir?

Çeşme’nin Mega projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir. Bu proje Çeşme yarımadasında yani Çeşme’nin Alaçatısı ile Urla’nın Zeytineli bölgelerini içine alan 9 bin 574 hektarlık bölgede hayata geçirilmek isteniyor. Proje ile turizm sezonu 12 aya çıkacak ve en az 100 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.