TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel kimdir?

Atila Sertel kimdir? Atila Sertel kariyeri. Atila Sertel aday mı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 12:14
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel kimdir?

Gazetecilik alanında yıllarca pek çok çalışma yürüten Atila Sertel kimdir? İzmir’in tanınmış gazetecilerinden biri olan Atila Sertel’in meslek hayatı ve siyasi kariyeri ile ilgili merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Atlla Sertel kimdir?

23 Temmuz 1956 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelen Atila Sertel, üniversite eğitimini İzmir’de aldı. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden 1982 yılında mezun olan Atila Sertel, 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü’nü bitirdi.

Atila Sertel nereli?

Atila Sertel Eskişehirlidir.

Atila Sertel ne iş yapar?

Atila Sertel gazetecidir.

Atila Sertel gazeteciliğe nerede başladı?

Atila Sertel, öğrencilik yıllarında çeşitli gazetelerde yazılar kaleme almaya başladı. Bu gazeteler; Milliyet, Hürriyet, Güneş ve Yeni Asır oldu. Bu gazetelerde haber müdürlüğü ve köşe yazarlığı yapan Atila Sertel, 1991 yılında gerçekleşen seçimlerde milletvekili olabilmek için adaylığını koydu, ancak kazanamadı. Seçimin isteği dışında sonuçlanması üzerine gazetecilik mesleğine geri döndü ve Ekonomi Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Burada haber müdürlüğü yaptı. Ardından Gazete Ege’de editör olarak çalıştı. 1989 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Bölüm Müdürü olarak çalışan Atila Sertel, 2000 yılında Şehir ve Başkan isimli derginin yayınına katkıda bulundu. 27 Eylül 2009 tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı olan Atila Sertel, başkanlığın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İzmir Şube Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi olarak da faaliyetlerde bulundu.

Atila Sertel siyasi kariyeri nasıl başladı?

Atila Sertel, 1991 yılında yapılan genel seçimlerde İzmir’den Sosyaldemokrat Halkçı Parti’sinden (SHP) milletvekili adayı oldu. Ancak SHP yüzde 25 seçim barajını geçemediği için, Atila Sertel milletvekili olamadı. 2015 yılında Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa eden Atila Sertel, 2015 yılı haziran ayında yapılan genel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bünyesinde katıldı. Bu dönemde yapılan bazı şikayetler üzerine Atila Sertel’in adaylığı iptal edildi. O dönem CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, şikayette bulunan kişilerin parti üyeliklerinin askıya alınacağını söyledi. Bunun üzerine Atila Serter, milletvekili olarak seçildi.

Atila Sertel aday mı?

Atila Sertel, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanan Türkiye yerel seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.