TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti İzmir’de sandık günü: Aday adayları üyelerin kantarında

İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda milletvekili aday adayları üyelerin kantarına çıkıyor. Partinin İzmir’deki  28 bin üye 66 aday adayından 64’ünü oylandı. Sonuçların açıklanmadığı seçimde listeye giren isimler 9 Nisan’da açıklanacak

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İYİ Parti İzmir’de sandık günü: Aday adayları üyelerin kantarında

TENZİLE AŞÇI

14 Mayıs genel seçimleri içi geri sayım devam ederken siyasi partilerde milletvekili adaylığı hareketliliği devam ediyor.

Öte yandan; İYİ Parti’de geçtiğimiz hafta milletvekili aday adaylığı başvuruları sona ererken İYİ Parti İzmir’de bugün söz parti üyelerinde. Milletvekilliği için İzmir’den toplamda 66 aday adayı başvuruda bulunurken 64’ü bugün üyelerin kantarına çıktı.

Parti’nin İzmir’deki 28 bin üyesi kentin 4 ayrı noktada kurulan sandıklarda 28. Dönem Milletvekili adayları için oy kullanırken temayül sandıkları saat 17.00 itibariyle kapandı.

ÇIRAY VE ÖZLALE OYLANMAYACAK

İYİ Parti İzmir’de aday adayları listesinde genel merkez düzeyinde de isimler yer almıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da İzmir’den milletvekilliği için yola çıkarken iki isim de temayül yoklamasında yer almadı.

DERVİŞOĞLU KENDİ İSTEĞİYLE YOKLAMAYA GİRDİ

Öte yandan; aday adayları listesinde dikkat çeken bir diğer isim ise İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu olmuştu. Genel Merkez düzeyinde isimler temayül yoklamasında yer almazken Dervişoğlu, kendi isteğiyle bugün 7 aday numarasıyla üyelerin kantarına çıktı.

Dervişoğlu, aday olduğu 1. Bölgedeki diğer oy merkezi olan Bayraklı Düğün Salonu’nun ardından Celal Atik Spor Salonu’nda oyunu kullandıktan sonra gün boyu sandıkların yanında kaldı.

CELAL ATİK’TE PANKARTLAR AÇILDI

İYİ Parti İzmir’i TBMM’e temsil etmek isteyen aday adayları temayül gününde, sandıkların kurulduğu noktalardan biri olan Celal Atik Spor Salonu’nun çevresini pankartlarıyla donattı.

SONUÇLAR GENEL MERKEZ’E YOLLANACAK

Edinilen bilgilere göre; temayül yoklamasında kullanılan oyların sonucu oy merkezlerinde açıklanmayacak. Merkezlerde sayılarak tutanak altına alınan oylar, İYİ Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek. Temayül sonuçları ve Genel Merkez kadrosundan listeye girecek isimlerin belirlenmesiyle birlikte Genel Merkez, 9 Nisan’da kesin aday listelerini açıklayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.