TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti İzmir Başkan Adayı Özlale’den özeleştiri

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, alınan sonuçların beklentilerinin altında olduğunu belirterek özeleştiri verdi. İYİ Parti olarak yapılan hataların ve yanlışların analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 22:23
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
İYİ Parti İzmir Başkan Adayı Özlale’den özeleştiri

Türkiye bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandı.31 Mart Yerel Seçimleri’nde oy verme işlemi sona erdikten sonra sayımlar başladı. İzmir’de seçim sonuçları, açılan sandıkların sayısına göre güncellenmeye devam ediyor. Açılan sandıklarda oy oranlarında beklentilerin altında kalan İYİ Parti İl Başkanlığında hareketli dakikalar yaşanıyor. İl Seçim Koordinasyon Merkezinde sonuçları takip eden İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale gazetemize açıklamada bulundu. Özeleştiri veren Özlale,” Önümüzdeki günlerde İzmir İl Teşkilatı ve Genel Merkezimiz mutlaka bir karar alacaktır. Bana göre Türkiye genelinde başarısız olduk” dedi. 

BAŞARISIZ OLDUK 

Türkiye’deki iki kutuplu siyaset anlayışında tarihinin en kötü oyunu aldıklarını söyleyen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale,” Oylar beklentilerimizin beşte birini bile karşılamadı. O yüzden alınan bu sonucu kendi açımdan büyük başarısızlık olarak görüyorum. Benim anladığım kadarıyla İzmir’de gördüğüm siyaset anlayışı Türkiye’nin tamamına sirayet etmiş durumda… İnsanlar Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında gidip gelmiştir. Kutuplaşmanın Türk siyasetine çok fazla bir şey katmadığını, elimizden geldiğince açık bir şekilde anlatmaya çalışmıştık. Demek ki seçmen olduğu durumdan memnun olduğunu görüyoruz. Türkiye İki kutuplu bir siyasete doğru gitti. Tarihimizin en kötü sonuçlarından biri aldık. Sahada çok aktif çalışmıştık. Oradaki çalışmalarımız ve sandık sonuçlar hiç uyuşmadı. Benim anladığım anketlerde son ana kadar CHP-Ak Parti arasında farkın çok az olduğunu gördük. Ak Parti karşıtlığı olan siyaset anlayışını gözlemledik. İzmir’de CHP, vatandaşlara çok önemli projeler sunmadı. Atatürkçülük ve laiklik üzerinden siyaset üreterek anladığım kadarıyla seçmen CHP için karar kıldı. Buradan CHP’yi tebrik ediyorum” diye konuştu.

iyi parti

BEKLENTİLERİMİZİN ALTINDA 

Parti adına özeleştiri veren, ilerleyen günlerde partinin doğru analiz yaparak karar vereceğini belirten İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale,” Kampanya sürecinde zaten eşit koşullarla başlamadık. Ak Parti’nin kamu kaynaklarını kullanması, CHP’nin yereldeki kaynaklarını kullanacağını biliyorduk. Buna rağmen sonuçlar bizim beklentilerimizin baya altında kaldı. Bir yerde yanlış yaptık. Nerede bir yanlış ve hata yaptıysak o hayatı bulmamız lazım… Bizler İYİ Parti olarak doğru bir analiz yaparak bir karar almamız gerekiyor. Doğru analizim şuan da yapacak değiliz. Önümüzdeki günlerde İzmir İl Teşkilatı ve Genel Merkezimiz mutlaka bir karar alacaktır. Bana göre Türkiye genelinde başarısız olduk. İYİ Parti İzmir, Türkiye ortalamasının üstünde bir oy aldı. Sahada çok çalışarak kapı kapı dolaştık. Bizler doğru Cumhurbaşkanı adayı ile yola çıksaydık 14 Mayıs seçimlerini de kazanmıştık. Bu tablo bir sene içerisinde muhalefetin lehine dönmüş değil. Burada önemli bir fırsatı kaçırdığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.