TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘İstanbul arazisi’ için yeni ihale tarihi belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay satış vitrinine koyduğu ancak satışı gerçekleşmeyen İstanbul’daki arazisi de dahil olmak üzere 12 taşınmaz için yeni ihale tarihi belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 04:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘İstanbul arazisi’ için yeni ihale tarihi belli oldu

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay tek kalemde 17 ve daha önce de mülkiyetinde bulunan toplamda 30 taşınmaz için satış kararı vermişti. Satış kararı verdiği taşınmazlar arasında Büyükşehir’in İstanbul Beyoğlu’nda bulunan ve bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de tartışmaların odak noktası haline gelen İstanbul’daki taşınmaz da yer almıştı.

İzmirli öğrencilere 1959 yılında yurt yapılmak üzere satın alınan arsa, bugüne kadar değerlendirilmezken arazi, üzerinde çay bahçesi ve yiyecek satışı yapılan, imarsız dükkanların bulunmasıyla Sayıştay raporlarına da konu olmuştu.

İLK İHALEDE SATILAMAMIŞTI

Ancak çıkılan ilk ihalede Beyoğlu’ndaki arazi de dahil olmak üzere birçok taşınmazın satışı gerçekleştirilememiş ve yeniden ihale edilmelerine karar verilmişti.

YENİ İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Öte yandan; Büyükşehir, İstanbul’daki 697 metrekarelik arsa vasfındaki arazinin de aralarında bulunduğu 12 taşınmazın satışı için yeni ihale tarihini belirledi. Alınan kararla birlikte İstanbul’un Beyoğlu ilçesi ve İzmir’in Bornova ve Çiğli ilçelerinde arsa ve ham toprak vasıflı toplamda 12 taşınmaz için 18 Mayıs Perşembe günü satış ihalesi gerçekleştirilecek. Kapalı teklif usulü gerçekleştirilecek ihalelerde Beyoğlu arazisi için verilen muhammen bedel yine 245 milyon lira oldu.

En yüksek bedelin 10 milyon en düşük bedelin ise 10 milyon 785 bin lira olduğu taşınmazların satışlarının gerçekleşmesi durumunda belediyenin kasasına toplamda 523 milyon 125 bin lira girmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.