TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKÇÜ’den ‘Öğretim Üyesi Alım İlanı’

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü’nce öğretim üyesi alım ilanı yapıldı. 2 Eylül’de son bulacak ilanın şartları neler, hangi fakültelere, kaç eğitimci başvuru yapabilecek?

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İKÇÜ’den ‘Öğretim Üyesi Alım İlanı’

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörlüğü, öğretim üyesi alım ilanında bulundu.

Rektörlük, tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde: “Üniversitemizin aşağıda belirtilen kadrolarına 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitemiz Senatosu’nca belirlenerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Akademik Atama ve Yükseltme Kriterleri uyarınca öğretim üyeleri alınacaktır.”

HANGİ FAKÜLTEYE, KAÇ EĞİTİMCİ İSTİHDAM EDİLECEK?

Son başvuru tarihi 2 Eylül 2023 olarak belirlenen ilana göre; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi için 1 Prof. Dr.; Orman Fakültesi için 2 Doçent ; Sanat ve Tasarım Fakültesi için 2 Doçent ; Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi için 3 Doçent, 2 Prof. Dr ; Tıp Fakültesi için 3 Dr. Öğretim Üyesi, 5 Prof. Dr. , 2 Doçent ; Turizm Fakültesi için 2 Doçent, 1 Dr. Öğretim Üyesi istihdamı sağlanacaktır.

ŞARTLAR NELER?

Rektörlük tarafından belirlenen diğer şartlar ise şöyle:  “Başvuracakların 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Profesör ve Doçent kadrosuna atamalar, daimi statüde yapılacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır. Profesör kadrosu adaylarının, doçent unvanını aldıktan sonraki eserlerinden birini ‘Başlıca Eser’ olarak belirtmeleri zorunludur. Atanmaya hak kazanan adayların; başvuru sürecinde beyan ettikleri belgelerin asıllarını ilgili birime atanma öncesinde teslim etmeleri gerekmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.