TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Grev vatandaşa mal oldu

Metro ve tramvay çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi’nde  (TİS) uzlaşıya varamamaları vatandaşa mal oldu

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 06:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Grev vatandaşa mal oldu

YAREN GÜZELKAN  

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş ve İzBB’nin işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen, 625 çalışanı ilgilendiren, TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Anlaşmanın sağlanamaması üzerine sabah saat 05.00’ten itibaren metro ve tramvayda şalterler indi, seferler durdu. Yaşanan bu grev yine vatandaşı olumsuz etkiledi. Seferlerin iptal olması üzerine yolcular taksilere yöneldi. Şehiriçi trafiğinde kilit oluştu. 

grev_ilksesgazetesi

“HER ŞEYİN UCU VATANDAŞA DOKUNUYOR”

Sabah işe gitmek için evden çıkan Büşra Bacak, metro ve tramvay seferlerinin iptal olması nedeniyle mağduriyet yaşadığını dile getirerek, “Seferlerin iptal oluşunu unuttum. Bu yüzden de işe geç kaldım. Hal böyle olunca işe gidemedik ve rezil olduk. Her şeyin ucu vatandaşa dokunuyor” ifadelerini kullandı.

grevizmir_ilkses (1)

“HERKES TEDBİRİNİ ALIRDI”

Taksi Şoförü Cevdet Ateş, grevin yapılabileceğini fakat kimseyi mağdur etmeyecek şekilde olması gerektiğini vurgulayarak şu sözleri söyledi:
“Böyle bir grev varsa halk ona göre tedbir alırdı. Bizler de mağdur olduk. Trafik kilitlendi. Benimde durağa gitmem gerekiyor ama yetişemiyorum. Araçlarımız şuan yetmiyor. Bu grev yapılacaksa bir hafta önceden bilgilendirmeler yapılmalıydı. Herkes tedbirini alırdı.”

grev2_ilkses

grevizmir_ilkses (4)

grevizmir_ilkses (2)

grevizmir_ilkses (3)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.