TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışmasına başvurular başladı

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’nın basın toplantısı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin katılımıyla gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 09:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışmasına başvurular başladı

Her yıl İzmir’in ev sahipliğiyle, Alsancak Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen ve Türkiye’nin birçok şehrinden katılımın sağlandığı 7. Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’nın basın toplantısı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda karikatür yarışmasına şimdiye kadar bin 122 karikatürist, 2 bin 500’e yakın da karikatür yer aldığını dile getiren Başkan Abdül Batur, “Kısa sürede ulusal bazda hemen hemen tüm Türkiye’nin tanıdığı, her ilden katılım sağlanan çok önemli bir yarışma oldu. Bu yarışmanın en önemli yanı, çizgilerin her şeyi anlatıyor olması” şeklinde konuştu.

EFLATUN NURİ 1 (2)

CUMHURİYET VE FİLENİN SULTANLARI

Düzenlenen basın toplantısında, yarışmanın bu yılki temasının Cumhuriyet ve Filenin Sultanları olduğunu duyuran İGC Başkanı Dilek Gappi, Orta Doğu’da hâkim olan savaşla birlikte Cumhuriyet’in önemini daha da iyi anlaşılması gerektiğini belirterek “Konak Belediyesi’nin yol arkadaşlığıyla gerçekleştirdiğimiz ve ulusalda ses getiren, Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’nın bu yıl 7’ncisine yapmak için kolları sıvadık. Öncelik şu söyleyeyim; bu yarışmamamız Türkiye genelinde gerçekten en prestiji karikatür yarışmalarının arasında yer alıyor. Bu da bize büyük bir kıvanç veriyor. Üstelik deprem ve pandemi gibi birçok zorluğa rağmen Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’un verdiği destekle her yıl düzenli olarak yarışmayı gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz. Yarışmamızın 7’ncisi düzenlenirken de yine zor zamanlardan geçiyoruz. Maalesef dünya bir savaşın içerisinde ve yüz binlerce sivil çok zor durumda. Bu acılar bizim coğrafyamızda yaşanıyor ve birçok meslektaşımız bu sebeple hayatını kaybediyor. Bu nedenle her geçen gün geriye giden demokrasi ve özgürlükler söz konusuyken, bizler Cumhuriyete daha sıkı sarılmalıyız. Cumhuriyetin yüzüncü yılında dünya coğrafyasının en çok ihtiyaç duyduğu şey Cumhuriyetin kazanımları. İşte bu yüzden bizler bu yılki Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’nın teması olarak Cumhuriyet’i ve Filenin Sultanlarını seçtik” dedi.

“ÇOK DAHA FAZLA SAVUNMALIYIZ”

Başkan Abdül Batur, yarışmanın temalarından biri olan Cumhuriyetin önemine de değindiği konuşmasında “7.’si düzenlenecek olan Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’nı ara vermeden her yıl düzenliyoruz. Kısa sürede ulusal bazda hemen hemen tüm Türkiye’nin tanıdığı, her ilden katılım sağlanan çok önemli bir yarışma oldu. Şimdiye kadar yarışmada bin 122 karikatürist, 2 bin 500’e yakın da karikatür yer aldı. Bu yarışmanın en önemli yanı, çizgilerin her şeyi anlatıyor olması. Dünyanın içinde bulunduğu savaş nedeniyle her ne kadar yas havasında da olsak, bu yıl 100’üncü yıl dönümü olan Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimize en coşkulu şekilde sahip çıkmalıyız. En çok da Cumhuriyet değerlerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu dönemde Cumhuriyetimizi çok daha fazla savunmalıyız” ifadelerini kullandı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Muhtarlar Günü Karşıyaka’da büyük kutlandı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.