TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzede konutları da arasında: Büyükşehir’den 46 milyonluk satış

İzmir Büyükşehir Belediyesi, aralarında ‘depremzede konutları’ olarak da bilinen Karabağlar Uzundere konutlarının da aralarında bulunduğu 19 taşınmaz için satış kararı verdi. Satışların gerçekleşmesi durumunda belediye kasasına 46 milyon lira girmesi bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Depremzede konutları da arasında: Büyükşehir’den 46 milyonluk satış

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları belediye mülkiyetinde bulunan Karabağlar Uzundere’deki konutlara yerleştirmişti.

Depremden 1 yıl sonra tahsis süresinin sona ermesinin ardından birkaç kez ek süre talebinde bulunulurken depremzedelerin Büyükşehir’den talep ettikleri ek süre olumlu sonuçlanmış ve konutların tahliyesi için 31 Mayıs 2023 tarihine kadar müsaade edilmişti. Sürenin sona ermesinin ardından tahliye edilmeye başlanan Uzundere konutları etaplar halinde satılmaya başlanırken Büyükşehir, aralarında satılamayan ‘depremzede konutları’ için yeni satış kararı aldı.

Büyükşehir aralarında bulunduğu Uzundere konutlarının da bulunduğu toplamda 19 taşınmazı ihale vitrinine koydu.

19 taşınmazın 15’i Uzundere konutları olurken biri Konak Üçkuyular mevkiinde Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'na komşu taşınmaz oldu. Büyükşehir’in satış vitrinine koyduğu taşınmazların üçü de Bornova Erzene Mahallesi’nde yer aldı.

Tamamı mesken niteliğinde olan taşınmazların muhammen satış bedelleri 1 milyon 34 bin lira ile 8 milyon 200 bin lira arasında değişirken satışların gerçekleşmesi durumunda belediyenin kasasına 46 milyon 10 bin lira girmesi bekleniyor.

Bornova’da bulunan taşınmazların kapalı teklif, kalanların ise açık artırma usulü yapılacağı belirtilirken satış ihaleleri 19 Eki Perşembe günü Kültürpark 2 Nolu Hol’de gerçekleştirilecek.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tunç Soyer: Devletin önceliği depremzedenin dertleri olmalı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.