TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir’in yeni il başkanı o isim oldu

Bugün 38. CHP İzmir İl Kongresi’nde sandıklar kurulurken iki adayın yarıştığı kongrede kazanan mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu oldu. Atanarak göreve gelen Aslanoğlu, sandıktan çıkarak ikinci kez göreve başladı

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 19:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir’in yeni il başkanı o isim oldu

Genel seçimler sonrasında CHP’de verilen kurultay kararı sonrasında kongre süreci başlarken bugün ilk il kongresi olan 38. CHP İzmir İl Kongresi’nde sandıklar kuruldu.

Fuar İzmir’de gerçekleştirilen kongreye mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Malatya Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Veliağbaba, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  CHP İzmir milletvekilleri, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yıldız, , ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il delegeleri, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş ve Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz katıldı.

CHPİZMİRİLBAŞKANI1230000

Kongreye ayrıca dün genel başkanlığa adaylığını CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Genel Başkan adayı CHP Parti Meclisi eski üyesi Örsan Öymen de katıldı.

617 delegenin oy kullanacağı kongrede, yeni başkanın yanı sıra; il yönetim kurulu üyeleri ve kurultay delegeleri belirlendi.

2 ADAYLI YARIŞ GEÇTİ

Kongrede, mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplumla İlişkiler Koordinatörü Mehmet Şakir Başak yarıştı.

LİSTE KRİZİ KAVGAYA DÖNDÜ

‘Blok liste’ ‘çarşaf liste’ krizinin kavgaya döndüğü ve yumrukların havada uçuştuğu kongrede yapılan oylamayla blok liste yönteminde karar kılındı.

aslanoğlu1-1

SANDIKTAN SONUÇ ÇIKTI

Öte yandan olaylı geçen kongrede Başak yeşil listeyle yarışırken Aslanoğlu ise beyaz listeyle yarıştı. CHP İzmir’de yeni il başkanı belli oldu.

Yaklaşık 12 saat süren kongrede CHP İzmir’in önümüzdeki dönem başkanı belli oldu.

550 delegenin oy kullandığı kongrede 412 oy alan Şenol CHP İzmir’in il başkanı seçildi. Rakibi Başak ise 138 oy aldı.

Sonuçların ardından konuşan Aslanoğlu, şunları söyledi; “İki gündür bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. CHP’nin hiçbir kongresinin kaybedeni olmaz. Her zamanki gibi kongreden CHP, güçlenerek ve kardeşlikle çıkmıştır. Yarından tezi yok. El ele omuz omuz sahalarda olacağız. 30 ilçenin 30’unda ve büyükşehirde CHP’nin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Destek veren, katkı koyan, iki gününü bizimle paylaşan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. İl kongrelerini ilçe başkanlarımız yaratır ve var ederler. İki günü yaratan 30 ilçe başkanım iyi ki varsınız, iyi ki yoldaşımsınız.”

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Kongrede ’liste krizi’! Sandalyeler havada uçtu, yumruklar konuştu: Aslanoğlu ve Soyer salondan çıkarıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.